Večeri na Griču: Počinje glazbena čarolija na zagrebačkom Gornjem gradu

U nešto manje od mjesec dana održat će se devet koncerata domaćih i inozemnih izvođača među kojima je makedonski pijanistički virtuoz svjetskog glasa Simon Trpčeski.

Na zagrebačkom Gornjem gradu u subotu počinju tradicionalne Večeri na Griču koje će trajati do kraja srpnja. To je 41. izdanje festivala koje slavi klasičnu, etno i jazza glazbu, a otvorit će ih Zagrebački solisti koji će svirati kompozicije Schuberta, Rossinija, Weinera i Paganinija. Koncerti će se održavati i atriju muzeja Klovićevi dvori, a među izvođačima su Papandopulo kvartet, zagrebački zborovi ''Cantores sancti Marci", ''Vladimir Prelog'' i ''Ivan Goran Kovačić'', duo Hojsak&Novosel, Theodosii Spassov, Zagrebački kvartet sa solistima Milanom Miloševićem na klarinetu i Žarkom Perišićem na fagotu, Hrvatski gitarski kvartet, Bacchus Consort, svjetski slavni violinist Roby Lakatos sa svoji orkestrom, a stiže i pijanistička zvijezda svjetskog glasa Simon Trpčeski.

Ovaj makedonski virtuoz svirat će na koncertnom klaviru Fazioli što će ujedno biti promocija tog talijanskog proizvođača vrijednih klavira u Hrvatskoj.

image

Makedonski pijanist Simon Trpčeski

BENJAMIN EALOVEGA

Nesumnjivo je da će 41. Večeri na Griču svojim iznimnim i raznolikim glazbenim repertoarom dati živost uspavanoj atmosferi Gornjeg grada te ga učiniti živim mjestom umjetnosti i kulture koje ovoga ljeta svakako vrijedi posjetiti.

Ovogodišnji program proširen je izložbom donatora festivala Franka Serge Lehmanna, konceptualnog umjetnika koja će biti otvorena u nedjelju, 17. srpnja u Galeriji KIC-a i dostupna za javnosti do kraja mjeseca.

image
PLAKAT
Linker
20. travanj 2024 02:32