jedva čekamo!

Uskoro stiže glazbena poslastica! Mlada zvijezda bit će kralj rock ‘n‘ rolla Elvis Presley

Glumac Austin Butler godinu dana je proučavao svaki Elvisov pokret, a rezultat je, barem koliko vidimo u traileru, fantastičan.

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine svakako je Elvis - film o jednom i jedinom kralju rock 'n' rolla, kako su nazivali i još uvijek nazivaju Elvisa Presleya. Glumit će ga 30-godišnji Austin Butler, kojeg znamo iz filma Bilo jednomu Hollywoodu i serije Dnevnici Carrie Bradshaw, no ova uloga mogla bi ga vinuti u neviđene visine.

Očito je da se Butler mora svojski potruditi kako bi dostojno utjelovio Elvisa, no sudeći po prvom traileru, "skinuo" ga je maestralno. Riječ je o biografskom mjuziklu kojeg je režirao Baz Luhrmann, a prikazat će život pokojnog Presleya u tri faze - od njegovog djetinsjtva i prvog susreta s glazbom, preko pjevačkih početaka do vrhunca slave.

image

Austin Butler u filmu pjeva i pleše, baš kao Elvis.

WARNER BROS/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Butler je za ovu ulogu godinu dana proučavao Elvisa, njegov govor tijela, pogled, nastup, a najviše je posvetio vježbi glasa da zvuči što sličnije glazbenoj legendi.

Čitajte i: Stiže druga sezona ‘Bridgertona‘! Donosimo sve detalje o novim epizodama ovog hita

"Kada sam započeo proces, odlučio sam da moram postići identičan glas. Bilo me strah, ali sam bio i uzbuđen. Gledao sam njegove nastupe ponovo i ponovo", otkrio je glumac u jednom intervjuu, dodavši da osjeća odgovornost prema Elvisovoj bivšoj supruzi Priscilli i kćeri Lisi Marie te svim ljudima širom svijeta koji ga vole.

Svi oni koji se pitaju pjeva li zaista Butler u filmu, odgovor je - da! Naime, Butler se čak i prije nego je počeo raditi u filmskoj industriji bavio glazbom, svira nekoliko instrumenata, uključuju gitaru i klavir, a svoje glazbeno umijeće pokazao je u showovima Are You There, Chelsea? i Ruby & the Rockits.

image

Tom Hanks utjelovio je Elvisovog menadžera Toma Parkera.

WARNER BROS/PLANET/PROFIMEDIA

Osim Butlera, u filmu se pojavljuje i Dacre Montogomery, kojeg znamo kao zločestog dečka Billyja Hargrova u seriji Stranger Things te legendarni Tom Hanks koji u Elvisu glumi njegovog menadžera, zloglasnog Toma Parkera.

Čitajte i: ‘Gospodar prstenova: Prstenovi moći‘ najskuplja je serija svih vremena: Donosimo sve detalje i prvu moćnu scenu!

Film se pročeo producirati još 2014. godine, no glumačka postava odabrana je tek 2019. godine. Međutim, snimanje je odgođeno jer se Hanks među prvim velikim zvijezdama zarazio koronavirusom te je nastavljeno kad je potpuno ozdravio. Svi koji jedva čekaju pogledati Elvisovu priču na velikom platnu morat će se još malo strpjeti jer film u kina dolazi tek u lipnju.

Linker
24. travanj 2024 10:28