Getty Images/iStockphoto
Priključite se!

Umjetnost u digitalnom okruženju: Izrazite svoju kreativnost kroz online likovne radionice

Muzej likovne umjetnosti organizirao je nekoliko zanimljivih aktivnosti za sve zaljubljenike u umjetnost.

Muzeji su, kao i mnogobrojna druga mjesta u kulturi, mjesta susreta, okupljanja, razgovora. Međutim, prvi put u povijesti osnivači muzeja donijeli su odluke o zatvaranju istih, bez naznaka kada će to stanje završiti.

Kako bismo svojim posjetiteljima, kolegama i stručnim suradnicima omogućili nastavak obogaćivanja svakodnevice umjetničkim djelima, Muzej likovnih umjetnosti prebacio se u digitalno okruženje, odnosno na web stranicu i društvene mreže.

Kustosi su promptno pripremili dva programa, a jedan od njih je prijedlog stalnog postava, budući da smo prije izvjesnog vremena ishodili građevinsku dozvolu za novo krilo zgrade, stoga su se radovi oko stalnog postava zahuktali i prije nego smo, zbog sigurnosti naših posjetitelja, morali zatvoriti svoja vrata.

Isti razlog primorao nas je i na odgodu otvorenja izložbi, tako da je drugi set umjetnina koje možete pratiti uvid u izložbu Autoportreti autora mr.sc. Daniela Zeca, višeg kustosa.

Također, u narednom periodu, muzej će organizirati nekoliko akcija u koje će se posjetitelji moći uključiti online.

Izrazite svoju kreativnost

Prvi zadatak je proučavanje autoportreta autora Brune Bulića. Pozivamo sve zainteresirane kreativce da svoje vrijeme prikrate crtanjem ili slikanjem ovog autoportreta u kojem god mediju žele, odnosno onom u kojem se najbolje snalaze ili ga imaju pri ruci. Detaljnije podatke o autoru, tehnici i samoj slici moći ćete pronaći na našim društvenim mrežama i web stranici.

Također, pokrećemo još jedan poziv inspiriran ovim autoportretom iz 1950. godine. Naime, na slici uočavamo zanimljiv žuti šal – maramu, pa vas pozivamo da nam pošaljete fotografije s maramama koje su vam drage.

Sve radove možete slati u inbox muzejskog Facebooka ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Radove primamo do petka 01. svibnja, a za vikend obradovat ćemo vas online galerijom prikupljenih radova!

Linker
24. travanj 2024 15:38