NIKO GOGA
Novo ostvarenje

Svu pažnju na premijeri novoga filma Momčila Otaševića pokupila je njegova Jelena

Film Poslije zime stiže u domaća kina, a oduševio je zvijezde s glumačke i glazbene scene koje su ga imale priliku već pogledati.

U kinu Kinoteka održana je premijera filma Poslije zime na kojoj su se pojavile brojne zvijezde. Riječ je o nostalgičnoj i humorističnoj drami o prijateljstvu i mladosti crnogorskog redatelja i scenarista Ivana Bakrača. Priča o grupi mladih ljudi na životnim prekretnicama okuplja ansambl talentiranih glumaca iz regije koji predvode Momčilo Otašević, Petar Burić, Maja Šuša, Ivona Kustudić i Ana Vučković.

Posjetitelji premijere bili su oduševljeni ovim filmskim ostvarenjem, ali i izvedbom svojih kolega koje su došli podržati. Momčila Otaševića, koji se pronašao u glavnoj ulozi, bodrila je supruga Jelena Perčin, ali i brojni drugi kolege koji su pohvalili njegovu izvedbu. Jelena se pojavila odjevena u bež bundu i traperice, a kombinaciju je podigla krznenom šubarom i torbicom u plavoj boji.

image

Glumica Jelena Perčin podržala je supruga Momčila Otaševića.

NIKO GOGA

Film prati petero prijatelja iz djetinjstva u kasnim dvadesetima: Janu, Mariju, Mladena, Danila i Bubija, koji sada žive na različitim krajevima bivše Jugoslavije te se trude održati svoje prijateljstvo unatoč udaljenosti koja ih dijeli. Suprotstavljaju se patrijarhalnom nasljeđu ignorirajući posljedice rata i osiromašenog gospodarstva. Jedne godine njihova bezbrižna eskapistička mladost naprasno završava...

Na premijeri koja se održala u kinu Kinoteka, posjetitelji su bili dirnuti ovom iskrenom i duhovitom dramom.

image

Glumci Toma Medvešek i Nika Barišić čestitali su kolegama na odličnom filmu.

NIKO GOGA

Kroz priču o neraskidivom prijateljstvu film se uz puno humora i iskrenosti dotiče tema specifičnih za filmove o odrastanju, poput želje za odgađanjem sazrijevanja, otpora prema tradicionalnim ulogama, ljubavnih brodoloma, intimnosti i party kulture, a sjajna epizoda u kojoj je prijateljstvo Mladena (Momčilo Otašević) i Bubi (Maja Šuša) stavljeno na kušnju daje odgovor na vječno pitanje: je li iskreno muško-žensko prijateljstvo moguće?

image

Glezbenik Luka Nižetić bio je odlično raspoložen.

NIKO GOGA

Na soundtracku filma nalaze se neka od najzanimljivijih imena suvremene regionalne glazbene scene, poput Pocket Palme, Lollobrigide i Buč Kesidija, a glazbu potpisuje hrvatski dvojac Alen i Nenad Sinkauz.

image

Na premijeri se pojavila i glazbenica Ida Prester.

NIKO GOGA

Ivan Bakrač redatelj je i selektor Filmskog festivala Herceg Novi. Režirao je i napisao više kratkih i srednjometražnih ostvarenja koja su prikazana i nagrađivana na brojnim međunarodnim festivalima. Njegov dugometražni prvijenac Poslije zimerazvijan je na radionici Moj prvi scenarij u sklopu Zagreb Film Festivala, na čijem je 19. izdanju sudjelovao kao član kratkometražnog žirija.

image

Glumica Zagrebačkog kazališta mladih, Anđela Ramljak podržala je kolege.

NIKO GOGA

Čitajte i: Sandra Lončarić o Šutnji, seriji koja počinje večeras: ‘Moram priznati da izgleda svjetski‘

image

Glumac Slavko Sobin gledao je film s oduševljenjem.

NIKO GOGA

Poslije zime koprodukcija je Makedonije, Srbije, Hrvatske i Francuske. Hrvatski je koproducent Maxima Film, a distributer Zagreb Film Festival. Nakon svjetske premijere u Karlovym Varyma film je prikazan u Cottbusu, a krajem veljače slijedi i prikazivanje u natjecateljskom programu beogradskog FEST-a.

Film će se moći pogledati u zagrebačkim kinima Kinoteka i Tuškanac te Kino mreži od 10. ožujka.

Linker
21. lipanj 2022 04:35