HIT SERIJA

Stiže druga sezona serije ‘Emily u Parizu‘: Prisjetili smo se radnje protekle i nadopunili rupe u pamćenju

Deset novih nastavaka popularne serije ‘Emily u Parizu‘ dolaze na Netflix 22. prosinca. Kako bi ih dočekali spremni, prisjetili smo se prošle sezone.

Druga sezona Netflixove serije "Emily u Parizu" premijerno će se prikazati 22. prosinca, a budući da je od prve prošlo nešto više od godinu dana, sigurno imate poneke rupe u pamćenju. Primjerice, je li marketinška stručnjakinja i voditeljica društvenih mreža ostala raditi u prijestolnici ljubavi, kako je završio njezin odnos s markantnim Gabrijelom, je li Camille saznala za njihovu aferu? Ni nama nije baš najčistije te smo se stoga odlučili prisjetiti radnje serije za koju su mnogi govorili kako je bila odličan odmak od pandemijskog vremena, taman kad se i u Hrvatskoj raspravljalo o tome hoćemo li uskoro u novo zatvaranje, koje se, nažalost, i djelomično dogodilo.

image

Prva sezona serije 'Emily u Parizu'

CAROLE BETHUEL/NETFLIX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Prva sezona prati neustrašivu Amerikanku koja prihvaća posao u Parizu. Kako se prilagođava životu u gradu svjetla, stvari se brzo zakompliciraju jer pokušava uskladiti i karijeru i ljubavni odnos koji je "ostavila" u domovini. U međuvremenu glavna glumica Lily Collins također živi svoju bajku, udala se za dugogodišnjeg partnera Charlieja McDowella, a na svadbi joj je bila i najbolja priijateljica, inače kolegica sa seta Ashley Park.

Osvrnimo se na brzinu na sve što se dogodilo s omiljenim likovima u seriji redatelja Darrena Stara.

Nakon što se cijelu sezonu sukobljavala sa svojom šeficom Sylvie (Filipin Leroy-Beaulieu), stvari doista doživljavaju svoj vrhunac kada Emily zakomplicira situaciju s klijentom u Savoiru, modnim dizajnerom Pierreom Cadaultom (Jean-Christophe Bouvet). Zbog toga ju je beskompromisna šefica u Parizu otpustila, no snalažljiva Amerikanka na kraju uspjeva riješiti stvari i dobiti Sylvienu samilost.

image

Lily Collins kao Emily Cooper, Lucas Bravo kao Gabriel i Ashley Park kao Mindy Chen

ROGER DO MINH/NETFLIX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

S druge strane, Emilyin ljubavni život se u potpunosti zakomplicira u posljednjoj epizodi. Gotovo cijelu sezonu zaljubljena je u kuhara Gabriela, no od intimnog odnosa odustaje jer se sprijateljila s njegovom djevojkom Camille. Svi planovi joj se mijenjaju kada saznaje da Gabriel napušta Pariz kako bi u sjevernijim krajevima otvorio vlastiti restoran te je prekinuo s Camille.

Čitajte i: Emily je i dalje u Parizu, ali i na Azurnoj obali: Sprema nove modne ludorije, no ulazi i u ljubavne i poslovne zaplete

U priču se u međuvremenu uplete investitor Antoine Lambert (William Abadie), inače Emilyjin klijent u agenciji te se ponudi Gabrielu kako će mu pomoći kod najma restorana - u Parizu. Iako su se Gabriel i Emily već oprostili, njezin muškarac iz snova ipak joj odluči saopćiti vijest da ostaje u Francuskoj. Posljednja scena je ona gdje Emily dolaze poruke njegove navodno bivše djevojke.

image

Lilly Collins kao Emily Cooper

CAROLE BETHUEL/NETFLIX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Upravo sam se čula s Gabrielom. Ostaje u Parizu. Možemo li razgovarati", napisala joj je, na što je Emily doslovno zjevnula, odnosno sigurno u glavi već ima scenarij kako bi se to moglo završiti. Kako smo mogli vidjeti i u traileru za drugu sezonu, njezini se ljubavni i prijateljski odnosi dodatno kompliciraju, no kako vidimo, odnos sa šeficom je bolji nego ikad. Novih deset nastavaka, osim u Parizu, snimalo u St. Tropezu i okolnim ljetovalištima na Azurnoj obali, a Emily će u njima progovoriti i francuski, saznat ćemo mnoge detalje iz njezinog djetinjstva u Sjedinjenim Državama, a veća pažnja generalno će se posvetiti francuskoj gastronomiji, vinima i šampanjcima.

Linker
14. travanj 2024 12:46