iza kulisa

Stiže dokumentarac ‘I tek tako‘: Poslastica za kraj prve sezone prikazat će pikanterije sa seta i izbrisane scene

Paralelno sa završetkom serije, u četvrtak će se prokazati dokumentarac "And just like that ...The documentary" i omogućiti nam pogled iza kulisa: ući ćemo na mjesto gdje se kroje sudbine svih likova, sobu pisaca, a svoje će reći i kostimografi koji kreiraju modni izričaj glavnih junakinja.

Finale serije "I tek tako..." (And Just Like That) popratit će poslastica kakvu nismo očekivali - zavirit će iza kulisa hit projekta HBO-a kamo gledatelji dosad nisu imali pristup. Riječ je o dokumentarcu kako nastaje televizijska priča o četiri, odnosno tri prijateljice čiji su se životi, čini se zauvijek isprepleli na Manhattanu, a prikazat će se 3. veljače, paralelno sa završetkom serijala. Zvijezde serije, Sarah Jessica Parker (56), Cynthia Nixon (55) i Kristin Davis (56) ispričat će pikanterije sa seta i zgode koje se obično brišu iz finala epizoda, no ovaj put neki će se detalji ipak prikazati.

Glumice u nedavno objavljenom traileru otkrivaju kako im je bilo vratiti se na snimanje serije HBO-a poslije gotovo dva desetljeća, a Sarah Jessica Parker, ujedno izvršna koproducentica franšize, izjavila je da i poslije 23 godine, svaki put kad postaje Carrie Bradshaw, prestravljena i uzbuđena u isti mah, piše People.

image

Sarah Jessica Parker i Cynthia Nixon na setu serije.

JOSE PEREZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Dokumentarac omogućava pristup u najvažniji prostor na setu: ne, nije garderoba s odjećom koju nose glavne glumice, već se radi o mjestu gdje sve nastaje i gdje se kroji sudbina svih likova. Radi se, naime, o sobi pisaca kojom poput dirigenta "ravna" izvršni producent i scenarist Michael Patrick King.

Ukratko, o njemu ovisi hoćemo li dobiti nastavak serije "And Just like that" - kako doznajemo, zasad je otvoren za tu mogućnost.

Čitajte i: Nastavci slavnog ‘Seksa i Grada‘ stižu uskoro: Glavni producent otkrio zašto Samanthe nema ni u jednom nastavku

Poznato je da se nad nastavkom nadvila tmurna sjena seksualnog skandala Chrisa Notha (67) čija je scena, planirana nakon smrti njegovog lika na početku prikazivanja nastavka serijala (glumi najveću ljubav Carrie, Mr. Biga) uklonjena iz završnice. Čak tri žene javno su ga optužile za seksualno zlostavljanje pod sličnim okolnostima, a kompletan set, zgrožen skandalom, ogradio se od glumca.

Zavirit ćemo i u prikolicu koja je svojevrsni dnevni boravak glavnih glumaca: u kadru će se u jednom trenutku naći Willie Garson. Tumačio je ulogu Carrienog prijatelja Stanforda Blatcha. Kako je lanjskog rujna podlegao raku gušterače u 57. godini, tim detaljem ekipa s kojom je godinama sudjelovao u stvaranju serije, odaje mu počast. Njegov izostanak u nastavku svima znane priče objašnjen je Stanfordovim preseljenjem u Japan.

image

Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker i Kristin Davis.

HBO

Na sličan način opravdan je izostanak omiljene Samanthe: lik zbog čijih smo avantura i avanturica te nesputanog ostvarivanja svih seksualnih maštarija gledali seriju, otišao je živjeti u London.

Otkako je britanska glumica Kim Cattrall (65) napustila projekt zbog neslaganja sa Sarah Jessicom Parker, uživa u radu na novim projektima: trenutačno tumači lik naratorice u seriji "Kako sam upoznala vašeg oca", a ima i jednu od glavnih uloga u Foxovoj seriji "Filthy Rich".

Čitajte i: Premijera ‘And Just Like That‘: Miranda isfurala neonsko, Charlotte klasiku, a u ormaru želimo Carriejinu haljinu!

Najbolje ostavljamo za kraj: u dokumentarcu će svoje viđenje rada na setu dati i kostimografi Molly Rogers te Danny Santiago. Otkrit će sve što ste htjeli doznati o odijevanju Carrie, Mirande i Charlotta, a nadamo se da ćemo napokon zaviriti u ono što pobornice "Seksa i grada" nazivaju modnim rajem - garderobu sa seta. Taj dio već dugo nestrpljivo iščekujemo, a sada će se i to ostvariti u četvrtak, kad ćemo na HBO Maxu otkriti sve o omiljenoj seriji iz kuta ekipe koja ju je stvorila.

Linker
12. travanj 2024 19:58