PRESS
Bear Stone Festival

Spoj prirode i glazbe: Bogat program novog festivala u idiličnoj šumi kraj Slunja

Objavljen je popratni program ovogodišnjeg Bear Stone Festivala, nulto izdanje festivala organizatori su učinili besplatnim, a karte su potpuno razgrabljene.

Objavljen je popratni program ovogodišnjeg Bear Stone Festivala, nulto izdanje festivala organizatori su učinili besplatnim, a karte su potpuno razgrabljene.

Početak srpnja obojen je psihodeličnim zvukovima, barem u Donjem Primišlju kraj Slunja. Pod nazivom #YearZeroEdition ovogodišnje izdanje Bear Stone Festivala održava se 1. i 2. srpnja, ograničenog je kapaciteta od samo 1000 ulaznica. Svi oni koji su uspjeli doći do svoje ulaznice u idiličnom šumskom okruženju uživat će u najboljim bendovima koji spadaju pod žanr psihodelične rock glazbe.

"S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je ovogodišnje nulto izdanje festivala razgrabljeno! Ograničene ulaznice su nestale u nešto manje od dva tjedna od puštanja u digitalni optjecaj. Ovo je pokazatelj koliko je festival ostvario veliki interes kod međunarodne te domaće publike i prije nego je počeo. Hvala još jednom svima!", kazali su iz Bare Stone Festivala.

Organizatori obećavaju dva dana psihodeličnog, stoner, desert, fuzz, teškog rocka, elektroničke i eksperimentalne glazbe uz prateći glazbeni program, DJ-eve i Jam stage. Festival će ugostiti 12 bendova! Potvrđeni headlineri i co-headlineri su Mars Red Sky (FR), Black Rainbows (IT), Acid Mammoth (GR) i Mother Vulture (UK). Uz njih još nastupaju jaka domaća imena She Loves Pablo, Stonebride, Daliborovo Granje, Jastreb, Achachak, Wizzard of Stone Mountain, Srises i Pomelo Chess Society.

image

Bear Stone Festival u Donjem Primišlju kraj Slunja

PRESS

SVIRAJ!JAM pozornica

Uz glazbeni program najavljen je i bogat popratni program, na SVIRAJ!JAM pozornici, nastupu DJ-eva kao i dodatne informacije vezane uz sam festival. Umjesto uobičajene chill-out pozornice koja se ponavlja na brojnim festivalima, odlučili smo prikazati drugačiji program tijekom dana. SVIRAJ!JAM je započeo 2019. kao samostalni vikend odmor u organizaciji priznatih profesionalnih glazbenika plodne zagrebačke glazbene scene.

Jam vode Erol Zejnilović (ABOP, Elemental, Kries, marisol), Sara Ercegović (Žen) i Luka Čapeta (Mary May, pastele, Krv u stolici, Duetto Chapetlewsky).

Elektronički program Bear Stone Festivala okupit će domaće DJ-e čiji eklektični setovi grade most između masnih rifova i klupske bass muzike. Očekujte prljavu, distorziranu, eksperimentalnu i psihodeličnu elektroniku koja zaziva headbanganje i ples.

Babilonska: Inspirirana stilovima u rasponu od ekscentričnog jazza, hip hop ritmova i psihodeličnih zvučnih pejzaža do bučnih riffova iz dubina pakla. Za postavku na plesnom podiju, uživa u miješanju širokog spektra žanrova s naglaskom na teški bass i razigrane udaraljke, sve začinjeno s malo ludosti i drame. Njezina strast prema elektroničkoj glazbi je uistinu započela kada se zaljubila u drum and bass. Pokrenula je ZEZ Festival koji predstavlja eksperimentalnu glazbu i zvučnu umjetnost. Dio je ekipe Subtilno - DJ kolektiva posvećenog drum and bass-u, footworku i jungleu. 2021. odvrtjela je set na prvom hrvatskom Boiler Room eventu.

image

Program nultog izdanja festivala

PRESS

lilacube: Rijetko prihvaća booking zahtjeve za DJ-ingom. Više voli žonglirati s dužnostima organizatora događanja i promovirati svoje omiljene DJ-e i producente. Zbog toga je prije 7 godina pokrenula NO BALANCE klupske večeri čija je ideja bila povezivanje eksperimentiranja sa žanrovskom nedosljednošću. Zagrebačku je scenu do sada krasila brojnim zanimljivim gostujućim izvođačima kao što su Le Dom, Privacy, Spoiled Drama, Fabrice Lig, M.O.O.N, Dual Shaman, X-Coast itd. Jako je zaljubljena u rap i hip-hop uz elektroniku. Svoj klupski stil opisuje kao kombinaciju zamišljenog techna s jakim grime i breakbeat momentima, no za ovaj festival na otvorenom zaronit će još dublje u svoj čudan, ali istančan glazbeni ukus.

Vrh: Porijeklom iz Splita, on i njegovi brkovi na scenu su stigli s već etabliranim glazbenim zaleđem te poviješću nastupa diljem Europe kao Implant (Freak-Obscene, Temper D productions, Melting pot itd.). Nezadovoljan nedostatkom raznolikosti u glazbi koju je stvarao, promijenio je ime u VRH i počeo eksperimentirati, pokazujući svoje hip-hop, IDM i dub korijene pomiješane s drum and bass elementima. Ubrzo nakon promjene stila, počeo je objavljivati uratke za etikete poput Architecture, Tribe12, Metnem i Dubkraft. Dobiva veliku podršku utjecajnih imena kao što su Gremlinz, DJ Ink, Raiden, Moresounds, Om Unit, Codex, The Untouchables, Zero T, Noisia i mnogih drugih.

Kornet: Zagrebački DJ, organizator događanja i promotor aktivan na domaćoj sceni gotovo 6 godina. Njegovi DJ setovi često su kombinacija brze plesne glazbe iz svih žanrova, prožete dekonstruiranim, postklupskim i promjenjivim trenutcima - svi se spajaju kako bi konstruirali smislenu priču kroz njegovo intenzivno miješanje, rezanje i stil miksanja prožet jungleom. Njegovi nedavni DJ setovi završili su u emisijama NTS-a i Rinse FM-a preko voditelja kao što su ZULI i Object Blue. Suosnivač je VOLTA kolektiva, lokalne ekipe usmjerene na promicanje progresivne i napredne glazbe.

Čitajte i: Ovo ćemo ljeto pamtiti po vrhunskim festivalima, a znamo kojih osam svakako vrijedi posjetiti

Dolasci

Potičemo naše posjetitelje koji su osigurali svoju ulaznicu da dođu dan ranije jer će festivalska lokacija, kamp i parking biti otvoreni od četvrtka, 30.6. u poslijepodnevnim satima. Taj dan bit će dostupna i ugostiteljska ponuda na lokaciji uz vinyl DJ setove iznenađenja.

Kampiranje i parkiranje

Kampiranje na za to predviđenim mjestima oko festivala je besplatno i uključeno je u festivalsku ulaznicu. Svi kampovi su opremljeni tuševima i WC-ima koji se slobodno mogu koristiti bez ikakve naknade. Kampovi se otvaraju dan prije početka festivala (30. lipnja), a zatvaraju dan nakon završetka festivala (03. srpnja). Otvorena vatra i generatori su strogo zabranjeni u kampu i oko njega! Parking za vozila je omogućen i besplatan te se nalazi u neposrednoj blizini festivalske lokacije.

Festival se održava u Donjem Primišlju (Hrvatska) na lokaciji koja oduzima dah, tik uz rijeku Mrežnicu koja je sa svojom prepoznatljivom smaragdnom bojom poznata kao jedna od najnetaknutijih rijeka u Hrvatskoj. Ujedno, i logističkog središta svjetski poznatog festivala trance elektroničke glazbe Mo:Dem (Momento Demento).

Bear Stone Festival se nalazi u kanjonu Mrežnice i potpuno je okružen šumom. I šuma i rijeka ono su što mjesto festivala čini dijelom prirode u svom najosnovnijem i netaknutom obliku. Mjesto festivala udaljeno je 15 minuta vožnje od gradova Slunja i Ogulina sa svake strane, 45 minuta vožnje od svjetski poznatog nacionalnog parka Plitvička jezera, sat vremena vožnje od glavnog grada Zagreba, a sat i pol od Jadranskog mora.

Linker
26. travanj 2024 12:46