Večer dobre atmosfere

Skejteri udruženi za veći cilj: Izložba ovog Brođanina će se dugo pamtiti

Ove godine Svjetski dan multiple skleroze (30. svibnja) u Slavonskom Brodu obilježen je na nešto drukčiji, možda na prvu, neobičan način.

Ekipa Radija92fm, u organizaciji Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije, na simboličan i kreativan način spojila je one koji vole kotače (skejtere) i one koji ih trebaju (osobe s invaliditetom).

„Kako se za vikend u Slavonskom Brodu održava Pannonian Challenge Tour, cijela ekipa je podržala ovaj događaj. Ovim zajedništvom i sudjelovanjem našeg neovisnog radija želimo doprinijeti da se čuje glas raznim društvenih skupina.“, rekla je Irena Vukas Çufalar, urednica programa Radija 92 FM.

image
PR FOTO
image
PR FOTO

U dvorištu radija zajednice organizirana je izložba fotografija Ernesta Mazarekića (Brođanina koji je sudjelovao u nizu umjetničkih projekata u Zagrebu) i premijera skejterskog videa "Ne Volja", autora Hrvoja Zubovića koji je bez daha ostavio sve gledatelje. Tijekom dana održan je i Pannonian Challenge Tour u Slavonskom Brodu.

image
PR FOTO

„Izložba se sastoji od dvadeset fotografija, deset dnevnih i deset noćnih. Mogu reći da je jako teško fotografirati skejtere u pokretu jer treba uhvatiti taj trik. Ovo je moja prva izložba u Slavonskom Brodu, a nadam se novoj izložbi u skorije vrijeme koja nije vezana za skejtanje. rekao je Ernest koji se fotografijom bavi osam godina. Brođanin sa zagrebačkom adresom izdvojio je i omiljenu fotografiju koji je nastala u danima nakon potresa kada je u centru grada uspio fotografirati skejtera u užem dijelu metropole.

image
PR FOTO

Slavonskobrodski skejteri, i sve poznatija ekipa Sunshine crew vlada skate scenom u Hrvatskoj, a na ovaj način pokazali su i svoju društvenu osjetljivost i angažman.

image
PR FOTO
Linker
24. travanj 2024 04:43