Netflix
MANIAC

Serija koju ove jeseni ne smijete propustiti: Emma Stone i Jonah Hill donose priču koja je mnoge zbunila

Prije nekoliko dana na streaming servis Netflix stigla je serija o kojoj se priča i koju se s nestrpljenjem očekuje još od početka 2017. godine: 'Maniac' je hit o kojem se ne prestaje govoriti, a već je nazvan jednim od najboljih ostvarenja ove godine.

Iako je većina gledatelja priznala da im radnja uopće nije jasna – i taman kad pomisle da su shvatili što se događa, dogodi se preokret zbog kojeg su i dalje zbunjeni, nova Netflixova serija jedino je o čemu se govori početkom nove televizijske sezone. Crnohumorni "Maniac" temelji se na istoimenoj norveškoj seriji iz 2014. koja prati dvoje mentalnih bolesnika – Annie Landsberg koju je utjelovila glumica Emma Stone te Owena Milgrima kojeg igra Jonah Hill. Njih dvoje predaju se u ruke liječniku, kojeg glumi Justin Theroux, i podvrgnuti su njegovom farmaceutskom pokusu, odnosno lijeku za koji tvrdi da pomaže kod svih psihičkih problema. Naravno, stvari izmaknu kontroli, a mi nastavljamo pratiti što se događa s glavnim likovima bujne mašte koji se kroz deset epizoda miniserije susreću u alternativnom svijetu.

Iako je tijek radnje mnoge ostavio zbunjenima, Variety je seriju proglasio jednom od najboljih ove godine, a ništa manje se nije očekivalo od redatelja Caryja Fukunage (41) koji je poznat po filmu Jane Eyre te prvoj sezoni hit serije "True Detective". Njegov najnoviji uradak mnogi uspoređuju s filmom "Inception" koji je nagrađen s četiri Oscara te sa serijom "Westworld" koja je bila hit prije dvije godine, a pohvale idu toliko daleko da su novu seriju prozvali i najboljim Netflixovim ostvarenjem ikad. S obzirom na komentare i oduševljenost brojnih gledatelja, "Maniac" je neupitno serija koju ove jeseni ne smijete propustiti!

Linker
20. travanj 2024 02:56