KINO PREMIJERA

Seksepil, glamur i romansa: Pogledajte kako se fatalna Gal Gadot provela u Egiptu sa suprugom Kita Haringtona

Izraelska glumica, model, misica i trostruka majka zvijezda je ‘Smrti na Nilu‘ filmske adaptacije čuvenog romana Agathe Christie.

Redatelj i glumac Sir Kenneth Branagh (61) imao je sjajan njuh za odabir zvjezdane glumačke ekipe u svojoj adaptaciji "Smrti na Nilu", jednog od najpoznatijih kriminalističkih romana Agathe Christie.

image

Gal Gadot igra pripadnicu britanskog visokog društva Linnet Ridgeway

ROB YOUNGSON

U kina stiže nakon dvije godine odgađanja zbog pandemije koronavirusa - hrvatska premijera zakazana je s početkom svjetske distribucije 11. veljače, a glumačku ekipu predvodi sam Kenneth Branagh koji je sebi dodijelio ulogu Herculea Poirota, belgijskog privatnog dektiva, koji na brodu S.S. Karnak istražuje misteriozno ubojstvo, dok ženski dio ekipe predvode Amerikanka Annette Being (63), Britanka Rose Leslie (34) - supruga Kita Haringtona koju pamtimo po ulogama iz serijala "Downton Abbey" i "Igre prijestolja", 26-godišnja Emma Mackey, te Gal Gadot, 36-godišnja izraelska glumica, model, bivša misica i majka tri kćeri u braku nekretninskim magom Yaronom Varsanom.

image

Medeni mjesec na Nilu brutalno je prekinut misterioznom ubojstvom

ROB YOUNGSON

Branagh se već pokazao doraslim adaptacijama knjževnih klasika, a prije pet godina publiku je oduševio "Ubojstvom u Orient Expressu", nastalom također prema kriminalističkom predlošku Agathe Christie.

Pogledajte video

Čitajte i: PRVA U FILMSKOJ POVIJESTI: OD SEKSUALNOG WELLNESSA I ‘PEDESET NIJANSI SIVE‘ DO MADAME WEB

"Smrt na Nilu" gledateljima daje fascinantan uvid u svijet visokog društva koje se ludo zabavlja na krstarenju po Egiptu, a njihovo druženje obilježavaju sofisticirani razgovori, neobuzdane strasti, seksepil, glamur i dekadencija tridesetih godina prošlog stoljeća, zaogrnuti u ruho stalne drame, napetosti i opasnosti.

image

Glumci Gal Gadot, Emma Mackey i Armie Hammer

ROB YOUNGSON

Filmska priča vodi nas od londonskih pubova do zadivljujućih piramida u Gizi i primaljivih boja i mirisa egipatskih tržnica, s posebnom posvetom čuvenom hotelu Old Cataractu u Asuanu. Boravak u njegovu apartmanu slavnu je spisateljicu naime nadahnuo za pisanje "Smrti na Nilu". Na stjenovitog obali riječnog otoka podigao ga je 1899. britanski poduzetnik Thomas Cook, a u njemu su noćili svjetski uglednici poput ruskog cara Nikolaja II., Winstona Churchila, princeze Diane, kraljice Noor i dakako Agathe Christie.

image

Glumci Gal Gadot i Armie Hammer

ROB YOUNGSON

Upravo zbog toga je taj hotel poslužio kao glavna lokacija za snimanje originalne filmske adaptacije "Smrti na Nilu" 1978. s Peterom Ustinovom, Bette Davis, Miom Farrow i Davidom Nivenom u glavnim ulogama.

Linker
16. travanj 2024 09:56