Zvuk nade

Sedmo izdanje Zagreb Guitar Festivala sredinom lipnja u zagrebačkog Boogaloou

Počinje sedmo izdanje jednog od najvećih glazbenih festivala simboličnog naziva Sound of Hope koji će u Zagrebu okupiti vodeće svjetske gitariste i pjevače za publiku željnu dobre svirke. Idealna je to prilika za izlazak iz kuće i uživanje u toliko željenoj glazbi uživo.

Sound of hope naziv je sedmog po redu Zagreb Guitar Festivala koji će se ove godine održati od 14. do 20. lipnja u zagrebačkom Boogaloo Clubu. Nakon više od godinu dana posjetitelji će tako moći uživati u vrlo bogatom glazbenom programu, a izvođači u istom onom "starom normalnom" osjećaju nastupanja.

- Pripremili smo zanimljiv i raznolik program te vjerujemo da će naši sugrađani i posjetitelji to prepoznati i da ćemo zajedno uživati u ljetnim večerima uz zvuke gitare - rekla je Ružica Gelo Ciglenečki, CEO Festivala.

Prvu priliku za uživanjem svi zainteresirani imat će 14. lipnja na koncertu svjetski poznatog glazbenika Bireli Lagrenea, po mnogima najboljeg gitarista svijeta koji njeguje gipsy stil, a u goste ga dovodi naš Mate Matišić.

Čitajte i: Novo ‘it‘ mjesto u Zagrebu: Fantastičan interijer, jedinstven koncept ponude i ljubav prema prirodi osvajaju na prvu

Dan kasnije, 15. lipnja, nastupat će Miroslav Tadić, publici dobro poznat po koncertima s Vlatkom Stefanovskim, i Yvette Holzwarth na violini. Yvette Holzwarth svjetski je poznata violinistica, vokalistica, skladateljica i glazbena pedagoginja sa sjedištem u Los Angelesu, a veliki interes gaji prema eksperimentalnoj proizvodnji zvuka. Također, u sklopu koncerta Miroslav Tadić promovirat će i svoj novi CD.

image
Bogat glazbeni program Zagreb Guitar Festivala.
FOTOGRAFIJE:

Publiku 16. lipnja očekuje još jedan sjajan koncert na kojem će nastupiti naš poznati riječki dvojac - pjevač Neno Belan i skladatelj, pjevač i instrumentalist Olja Dešić. Ovaj će koncert biti prvi u nizu akustične prirode, a niz drugih slijedit će kroz duge ljetne večeri.

U nedjelju, 20. lipnja posjetitelji na rasporedu je koncert Lovre Peretića, pobjednika EuroStrings natjecanja, prve europske platforme klasične gitare koju je pokrenula Glazbena škola Bonar, ujedno i organizator Zagreb Guitar Festivala. Nakon Lovre Peretića nastupi će mladi zagrebački bend Ad hoc.

Za sve posjetitelje organizatori su pripremili malo iznenađenje na početku svih koncerata, a ovogodišnje izdanje ZGF-a održat će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama zbog čega je ograničen broj karata koje se mogu pronaći na službenoj web stranici Zagrebguitarfest.com i sustava Eventim.

Čitajte i: Posjetili smo dugoiščekivanu izložbu posvećenu Edi Murtiću! U Laubi postavljena njegova posljednja djela

Linker
24. travanj 2024 00:30