Najbolji trikovi

Romantika kod kuće: započnite dan muffinima u obliku srca, a završite klasikom koja uvijek prolazi

Uz nekoliko super savjeta proslavite najromantičniji dan kod kuće i uživajte u ljubavi

Bliži nam se Valentinovo, dan zaljubljenih koji se slavi svake godine 14. veljače, ali njegova povijest seže puno dalje. Naime, u vrijeme pretkršćanskog Rimskog doba, sredinom veljače se održavao poganski festival plodnosti, a samo Valentinovo je nastalo pod vladavinom cara Klaudija. On je tada pogubio svećenika Valentina koji je potajno izvršavao ceremonije vjenčanja mladih parova koje su u to vrijeme bile strogo zabranjene. Valentin je izgubio glavu, a trebalo je čak 200 godina da ga papa Julije proglasi mučenikom te je 14. veljače postao blagdan Svetog Valentinova.

image
Promo
Martin-dm

Iako pomalo tužna priča, romantična nota vjenčavanja parova ostavila je velik utjecaje te se ovaj dan slavi kao blagdan zaljubljenih kada slavimo ljubav diljem svijeta. Iako je blagdan, Valentinovo je klasičan radni dan, ali ove godine pada u nedjelju te se stoga možete bez problema pripremiti za romantičnu i ugodnu proslavu sa svojom boljom polovicom u udobnosti vlastitog doma. Ali kako? Donosimo nekoliko ideja i savjeta, a na vama je samo da se na vrijeme pripremite.

Rapsodija okusa za više ljubavi

O ljubavi ima puno uzrečica, a jedna je kako ona ide kroz želudac. Stoga, predlažemo sljedove romantičnih jela kroz čitav dan, ipak je u pitanju Valentinovo, zar ne? Započnite dan s romantičnim doručkom u krevetu uz muffine koje ste pripremili dan prije u silikonskim kalupima u obliku srca. Dodajte ukusnu šalicu kave, a nije na odmet ubaciti ružu kao dodatak koji će razveseliti vašu bolju polovicu.

image
Promo
Pixelfit

Valentinovo je dan za uživanje pa zato iskoristite prečice koje vam se nude i jednostavno u pećnici pripremite pizzu u obliku srca s rajčicom i Mozzarellom. Ako želite ipak pokazati nešto više kulinarskih sposobnosti, predlažemo da pripremite svježe raviole u obliku srca koji dodatno oduševljavaju svojom crvenom bojom, a njihov okus rajčice i Mozzarelle dodatno upotpunite umakom od kiselog vrhnja uz malo nasjeckanog suhog kopra. Kiselo vrhnje odlična je podloga i za dinstanu piletinu koju možete servirati uz svježe njoke koji također dolaze u obliku simbola Valentinova. Ručak je najbolje upotpuniti s čašom finog vina, a zatim je vrijeme za desert. Čokolada je poznati afrodizijak, stoga s pralinama ne možete nikako pogriješiti, ali moramo priznati kako jagode u torti u obliku srca također zvuče kao fantastična opcija slatkoga za najromantičniji dan u godini.

image
FOTOGRAFIJE:

Crvena boja kao simbol Valentinova

Crvenu boju povezujemo s ljubavlju, strasti i snagom, a iznimno je popularna za Valentinovo. Zato nije na odmet da začinite ovaj dan s detaljima ove seksi boje. S obzirom na boravak kod kuće, zašto ne biste proveli čitav dan u elegantnoj satenskoj spavaćici? Baš kao u francuskim ljubavnim filmovima, uz čašu vina i osobu koju volite!

image
Promo
Ilona Titova

Također, donje rublje crvene boje u kombinaciji s čipkom uvijek je dobar odabir, a osim klasičnog grudnjaka, možete se poigrati i kombinacijama s čipkastim bodijem te negližeom u kompletu s gaćicama, a ako vam slučajno bude hladno, pri ruci vam je satenski ogrtač. Bez brige, nismo zaboravili ni na jači spol i bokserice u crvenim bojama ili s motivima poljubaca za malo razigranosti. A ako ni vama ni vašoj srodnoj duši ovo ne odgovara, predlažemo da Valentinovo provedete u najudobnijim pamučnim pidžamama!

image
FOTOGRAFIJE:

Sve proizvode za najromantičnije, ali i najudobnije Valentinovo potražite u ponudi Lidl trgovina koje imaju još jedan novitet, Lidl plus mobilnu aplikaciju. Sve što trebate je instalirati Lidl Plus na svoj pametni telefon, aktivirati kupone, skenirati ih na blagajni te ostvariti brojne popuste, ali i ostale pogodnosti! A za sam kraj, ne zaboravite kako je poanta proslave Valentinova da uživate s osobom koju volite, ali pokušajte to raditi svaki dan, ne samo na Valentinovo! Živjeli!

Linker
20. travanj 2024 14:17