Getty Images
IZBOR REDATELJA

Quentin Tarantino preporučuje: Filmovi za ostati kod kuće!

Uz to što je genijalan redatelj, Quentin Tarantino je i nezasitan gledatelj filmova. U svojim djelima često odaje počast filmskim naslovima koje voli i nikada se ne usteže dati svoje mišljenje o filmovima. Uz to, svake godine objavi popis omiljenih filmova koje je pogledao te godine.

Slavni redatelj je sastavio brojne liste omiljenih filmova, a ovo je odabir devet svevremenskih naslova uz koje će zima brže proći...

Everett

"To dolazi", 2014.

Napeti triler redatelja Davida Roberta Mitchella ima, kako je Tarantino objasnio u New York magazinu, "najbolju premisu koju sam vidio u horroru u dugo, dugo vremena."

Everett

"Bit će krvi" (2007.)

Ovaj film P.T. Andersona kritika je jednoglasno proglasila remek-djelo, a Tarantino se potpuno slaže, za Brit Sky Movies je izjavio da je riječ "o jednom od najboljih filmova snimljenih u ovom desetljeću."

Everett

"Ralje", 1975.

Tarantino je za ovaj klasik Stevena Spielberga rekao da mu je jedan od najdražih filmova svih vremena u anketi britanskog Sight&Sound magazina.

Everett

"The Host", 2006.

Film redatelja Bonga Joon-hoa o čudovištu iz rijeke Tarantina je "rasturio“, to je priznao časopisu Holywood Reporter.

Everett

"The Beaver", 2011.

Mel Gibson se nakon niza osobnih skandala vratio pod svjetla reflektora u ovoj nekonvencionalnoj drami Jodie Foster, a film je Tarantino stavio na listu svojih omiljenih filmova 2011. godine.

Everett

"Ulaz u prazninu," 2010.

Psihodeličnu dramu argentinskog redatelja Gaspara Noéa Tarantino je uvrstio na listu najboljih filmova snimljenih 2010. godine.

Everett

"Hugo", 2011.

Ljubavno pismo koje je Martin Scorcese ovim filmom ispisao klasičnoj kinematografiji privuklo je Tarantinovu pozornost i završio je na listi najboljih te godine.

Everett

"Prijatelji po pivu", 2013.

Nepretenciozna komedija Joea Swanberga očarala je publiku i Quentina Tarantina 2013. godine.

Everett

"Bilo jednom na divljem zapadu", 1968.

Legendarni film Sergia Leonea ukupno je 5. na popisu njegovih 20. najdražih spaghetti westerna koji se može pronaći na stranici Spaghetti Western Database.

Linker
19. travanj 2024 20:28