Daniel Smith / Blitz
VALERIAN I GRAD TISUĆU PLANETA

Prvi trailer novog filma vizionarskog redatelja Luca Bessona

Dva desetljeća nakon što je Luc Besson oduševio publiku znanstveno-fantastičnom avanturom "Peti element", francuski redatelj ponovno će nam pokazati svoju jedinstvenu viziju svemira filmom "Valerian i grad tisuću planeta", koji je sada napokon dobio i svoj prvi trailer.

Zvijezde novog filma su Cara Delevingne, Dane DeHaan i Ethan Hawke, a radi se o adaptaciji francuskog stripa iz šezdesetih godina prošloga stoljeća.

Dok u pozadini svira pjesma "Because" legendarnih Beatlesa, Valerian (Fane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne), specijalni vladini agenti, kreću na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu sastavljenu od tisuću planeta u kojoj zajedno žive brojne različite vrste. U filmu se u sporednim ulogama pojavljuju i glazbenici Herbie Hancock i Rihanna, a procjenjuje se da je za snimanje potrošeno oko 195 milijuna eura, što ga čini najskupljim francuskim filmom.

Blitz

Francuski strip "Valerian and Laureline" je izlazio 42 godine, a bio je hvaljen zbog svojih humanističkih političkih ideja i razvijene karakterizacije likova. Jedan od najvećih obožavatelja bio je upravo i Luc Besson, koji je već s deset godina čitao strip, a Laureline je „bila prva žena u koju se zaljubio“.

"Valerian i grad tisuću planeta", u distribuciji Blitza, u domaća kina stiže u srpnju 2017. godine.

Linker
24. travanj 2024 18:02