Promo
Zanimljiv eksperiment

Pozvani ste promijeniti svijet jednim pogledom - ove nedjelje!

Samo jedna minuta gledanja u oči bit će dovoljna da vas u nedjelju 19. ožujka poveže s potpunim strancem, ali i s događajem koji će se tijekom vikenda održati u 27 gradova na četiri kontinenta. U organizaciji društvene inicijative The Liberators International, glavni zagrebački trg će u 10 sati po prvi puta postati mjesto komuniciranja pogledom u projektu The Word's Biggest Eye Contact Experiment.

Socijalni eksperiment "pogleda" potaknut idejom društvene inicijative The Liberators International održat će se u šesnaest zemalja širom svijeta, od Brazila i Argentine preko europskih država do Kine i Japana te daleke Australije. Ovaj jednostavan, ali moćan događaj ima cilj potaknuti ljude da u javnosti, al opet u tišini i meditaciji, povežu svoje unutarnje biće s okolinom u jedinstvenu harmoniju. U nedjelju 19. ožujka od 10 do 15 sati, svi su pozvani osnažiti povezivanje ljudi te poslati poruke mira s Trga bana Josipa Jelačića.

Ideja je jednostavna i sve što je potrebno je prije svega osmijeh i želja za sudjelovanjem u ovom globalnom iskustvenom doživljaju. Uz dekicu ili mali jastučić možete ostvariti novo iskustvo uz kontakt pogledom u trajanju jedne minute, čime dopuštate sebi da se povežete s drugim sudionikom i osjetite „ono iznutra“ kao univerzalnu vrijednost.

Promo

Osnivač inicijative The Liberators International je Peter Sharp, poznat po raznim akcijama koje nas sve inspiriraju na promjene. Kreiranje inspirirajućih priča, aktivnosti i pokreta kroz ljubaznost, pozitivnost, ples i ljudsku povezanost na javnim mjestima dizajnirani su kako bi uključili zajednicu na dijeljenje iskustva. Najljepše u ovom eksperimentu „pogledom“ je jednostavnost i čistoća iskustva. Ne trebate govoriti istim jezikom da biste uspjeli osjećati pozitivno djelovanje jednominutnog izmjenjivanja pogleda s potpunim strancem ili prijateljem.

Organizatorice događaja u Zagrebu su Monika Kun Smičić i Lora Topić koje svojim primjerom i spontanošću žele pokazati ljudima da promjena kreće od nas samih.

Linker
21. travanj 2024 15:08