HRVATSKA TURNEJA

Poslušajte kako zvuči Dino Jelusić: Zagrebački roker u pretrpanom je rasporedu pronašao vremena i za povratak kući

Uoči početka svjetske turneje s Whitesnakeom pjevač je početkom veljače zvijezda glazbenog spektakla ‘Rock The Opera’ u Splitu, Zadru i Zagrebu.

Lanjsku godinu završio je na spektakularnoj američkoj turneji s megabendom Trans-Siberian Orchestra, na proljeće se vraća u Sjedinjene Države gdje će prvi put uživo isprobati kako se njegove klavijature i glas uklapaju u legendarni britanski hard rock bend Whitesnake, čiji ga je osnivač i pjevač David Coverdale (70) pozvao da mu se pridruži na oproštajnoj svjetskoj turneji, a u svoj raspored uvrstio je i zagrebački koncert na otvorenom stadionu ŠRC Šalata 2. srpnja 2022.

image

Dino Jelusić u hard rock elementu

IVANA NOBILO/CROPIX

Prije toga u fenomenalnim glasovnim mogućnostima zagrebačkog rokera Dine Jelusića (29), koji paralelno sa svim tim projektima vodi i vlastiti Jelusick band, možemo uživati na spektakularnom showu ‘Rock The Opera’, čija je glavna zvijezda u splitskoj Spaladium Areni 5. veljače, zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića 6. veljače, te u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 7. veljače.

image

Dino Jelusić lani u Lisinskom

IVANA NOBILO/CROPIX

Nakon brojnih uspjeha diljem Europe i rasprodanih koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama, taj glazbeni spektakl hrvatskoj publici donosi hitove rock velikana kao što su Pink Floyd, Deep Purple, AC/DC, Queen, Led Zeppelin, U2..., i to u simfonijskoj pratnji orkestra Zagrebačke filharmonije.

image

Rock The Opera: rock klasici u izvedbi Dine Jelusića, Leanne Jarvis i Makyja u pratnji Zagrebačke filharmonije

IVANA NOBILO/CROPIX

- Da ne bi bilo zabune naš show nema nikakve veze s operom, riječ je o dva sata čistog rock užitka. A meni je poseban motiv da nastupim bio taj što isti repertoar u britanskoj verziji showa izvodi Joe Lynn Turner, jer je bivši pjevač benda Rainbow jedan od mojih glazbenih idola - kaže Jelusić kojeg je svijet upoznao kao 11-godišnjeg pobjednika dječjeg Eurosonga, prvog u njegovoj povijesti.

Čitajte i: Nakon dvije godine pauze u još boljem izdanju: INmusic festival u elitnom društvu 20 najboljih svjetskih festivala u 2022. godini!

A danas je popularnom zagrebačkom pjevaču, koji u drugoj godini pandemije koronavirusa radi i nastupa više nego ikad, najvažniji cilj da u idućih pet godina sa svojim bendom i pod svojim imenom stigne do statusa europske dvoranske atrakcije, čije će nastupe pratiti tisuće oduševljenih fanova.

image

Dino Jelusić lani u Lisinskom

IVANA NOBILO/CROPIX

Sudeći po reakcijama i rastućem broju Jelusićevih pratitelja na društvenim mrežama, mladi je pjevač na najboljem putu da to i ostvari.

Linker
14. travanj 2024 23:16