pomoć žrtvama potresa

Ponovno će zapjevati: Miroslav Škoro najavio koncert koji ima i važnu humanitarnu notu

Pjevač će prihod od skorašnjeg koncerta donirati stradalima od potresa na Banovini.

Nakon trogodišnjeg izbivanja s koncertne scene, Miroslav Škoro (59) vraća se publici 24. travnja koncertom u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski gdje će prihod od prodaje karata donirati potresom stradalim Banijcima.

Trebaju li vam nakon tolike stanke posebne pripreme za nastup?

- Nisam vam ja baš neki bravurozni pjevač koji proizvodi visoki c, tako da će biti dovoljno nekoliko proba. Pjevam uglavnom svoje pjesme, tako da riječi znam, a ako ih i zaboravim, tu je moja publika da me podsjeti.

Što ćete izvoditi na koncertu?

- Koncert sam naslovio 'To što srce želi', a tako se zove i nova pjesma koju sam predstavio svekolikom pučanstvu prije desetak dana, pa ćemo izvoditi pjesme novijeg datuma i one stare, koje su već pomalo narodne.

Hoće li biti i gostujućih izvođača?

- Želim da ovaj koncert bude intiman susret. Dugo se ne vidjesmo, puno je pjesama i dosta toga si imamo za reći, tako da ćemo goste zvati nekom drugom prigodom.

image

Miroslav Škoro

VEDRAN PETEH/CROPIX

Što vas je motiviralo da prihod od koncerta donirate stradalima od potresa na Banovini?

- Činjenica da su ti ljudi tamo zaboravljeni i prepušteni uglavnom sami sebi. Ne mogu im nikako drugačije pomoći nego da svoj honorar poklonim i pokušam nekako privući pozornost javnosti na njih. Svoj honorar poklonit ću u cijelosti obitelji Prašnjak iz Strašnika. To je obitelj s dvanaestero djece. Dopustite mi da zahvalim svima koji dolaze na koncert, biskupu i biskupiji Sisačkoj, Caritasu i franjevačkoj udruzi Kruh svetog Ante, koji mi pomažu da ova pomoć dođe u prave ruke.

Jeste li posve i zauvijek digli ruke od politike?

- Nisam i nemam namjeru. Nije lako trošiti svoj novac i vrijeme da te lupaju po glavi, ismijavaju i omalovažavaju, ali nema odustajanja. Odustati mora ološ koja ne zna voditi državu.

Linker
18. travanj 2024 11:44