Facebook Artomat
artOmat

Počinje najpoznatiji sajam božićnih darova

Sedmo izdanje artOmat-a, najpoznatijeg sajma nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, održati će se od 16. do 23. prosinca u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Tijekom trajanja, artOmat će na jednom mjestu prezentirati čak 70 izlagača, njihovu recentnu umjetničku, dizajnersku produkciju i proizvode manufaktura te tako na jedinstveni način obilježiti adventsku ponudu u Zagrebu.

Poznati Meštrovićev paviljon na osam dana postat će ključna lokacija za kupovinu originalnih umjetničkih predmeta i božićnih darova. Od samih početaka, inicijalna ideja organizatora bila je kreirati jedinstvenu platformu koja, nasuprot konvencionalnoj tržišnoj ponudi, afirmira lokalnu umjetničku proizvodnju i omogućuje kupnju originalnih predmeta i božićnih darova.

Facebook
Dott.

Na dan otvorenja u petak, 16. prosinca u 19:00, posjetitelji će moći sudjelovati u nizu kreativnih, zabavnih i poučnih radionica koje se izvode uz podršku Urbanke. Već prvu večer moći ćete uz zvukove Lucije zaigrati originalnu igru umjetnika Marka Pašalića ili ostaviti poruku na jednoj od slika umjetnika Dejana Dukića na programu "Cozy D6". Ako od gužve ne stignete na red kod svojeg omiljenog izlagača muški posjetitelji koji žele profesionalno urediti svoje brade, brkove i frizure imati će priliku odahnuti u pop-up brijačnici i ”ušminkati” bradu za nadolazeće blagdane. Cijele subote keramičar Jadranko Gjerek otkrivati će vam zadovoljstvo izrade predmeta na lončarskom kolu.

Facebook
Elderice

Facebook
Story Teller Cube

Do kraja artOmata, uz Dejana Kljuna naučit ćete što je Suminagashi, djeca će se upoznati s hrvatskom baštinom kroz HAI didaktične igračke, a fotografkinja Petra Mrša će s vama izraditi vlastiti fotozine kao odličan božićni dar. Za sve koji žele probuditi svoja osjetila preporučamo radionicu "Sastanak na slijepo" vizualne umjetnice Jelene Bando koja će ispričati priču Findusov Božić, a posjetitelje istančanog ukusa za čokoladu pozivamo na izradu personaliziranog godišnjeg čokoladnog kalendara za najbolju novu 2017. Jesmo li napomenuli da sve što stvorite na radionicama možete potpuno besplatno ponijeti sa sobom i nekoga razveseliti originalnim darom osobne izrade?

Facebook
Fabric8 co-op

Facebook
Ručno rađeni sapuni Kasiopea

Ukoliko vam nastupi raznih dj-eva i zvuk PDV Records ploča nije dovoljan, ljubitelje glazbe koji svakodnevno vole biti iznenađeni glazbenim izborom pozivamo u četvrtak, 22. prosinca na premijerno predstavljanje glazbene kutije ViBRaBox.

Facebook
Ana Maria Ricov

Ulaz na artOmat i sve programe i radionice je besplatan. Točan raspored radionica i radno vrijeme Gospona Fulira POP-UP brijačnice provjerite ovdje.

Faceboojk
Little Wonder

Facebook
Najfinija prirodna kozmetika

Facebook
Terra

Linker
15. travanj 2024 23:03