Plastika Fantastika
 Press
Predstava i radionica

'Plastika Fantastika' originalni kazališni crtić za najmanje ekologe, uz koji mogu naučiti i reciklirati

Edukativna i interaktivna predstava namijenjena kasnom predškolskom i ranom osnovnoškolskom uzrastu.

Za one najmanje i ekološki osviještene kreativce nudi se prava internetska poslastica - kazališni crtić i radionica pod imenom "Plastika fantastika". Prikazat će se u live streamu u utorak, a namijenjen je kasnom predškolskom i ranom osnovnoškolskom uzrastu, kojeg će Kolektiv Igralke prirediti u sklopu Močvarnog dnevnog boravka.

Kazališni crtić "Plastika fantastika" uči o uzrocima i posljedicama neodgovornog korištenja plastičnog otpada, a kroz radionicu pružamo konkretan primjer kako možemo postupiti drugačije, više ekološki i kreativno!

"Nakon što plastične vrećice postanu opasno zagađenje za čitavu galaksiju, na Zemlju dolaze tri superjunakinje kako bi riješile problem prekomjernog plastičnog otpada. Na svom putovanju po Zemlji susrest će razne životinje, ali najviše im mogu pomoći – ljudi...", stoji u najavi ovog neobičnog dječjeg programa.

Plastika fantastika kazališni je crtić s elementima fantastike, edukativna i interaktivna predstava namijenjena kasnom predškolskom i ranom osnovnoškolskom uzrastu. "Vodimo vas na veliko putovanje u kojemu zajedno, kroz multimedijalnu kazališnu igru i ručni rad, otkrivamo načine kreativnog i zabavnog (ponovnog) korištenja plastičnog otpada", poručuju autori.

Nakon predstave program se nastavlja s radionicom izrade pernice od plastičnih vrećica. Tanja Blašković (Imagine Plastic i Ri:Use centar Rijeka) kao voditeljica i ostale superjunakinje iz predstave pomažu djeci da ispeglaju vrećice u pernicu, a sve da bi se pružio primjer kako nešto što može biti opasno za naš planet, može ponovno postati korisno ako se drugačije upotrijebi.

Trajanje predstave i radionice je 27 minuta, u režiji Alise Debelić. Autorice i superjunakinje su Sendi Bakotić, Anja Sabol, Vanda Velagić.

Pročitajte i:

Linker
25. travanj 2024 07:49