iStock
HALOWEEN PARTY

Ovo je 7 tuluma za Noć vještica na kojima ćete se najbolje zabaviti

Posljednji dan mjeseca listopada i noć uoči blagdana Svih svetih vrijeme je za odlazak na jedan (ili više, zašto ne?) iz gomile Halloween partyja. Maskiranje u vještice, vampire, duhove, zombije i slična bića s granice sna i jave običaj je koji smo za Haloween ili Noć vještica uvezli iz anglosaksonskog svijeta.

Kod nas Halloween neki odbijaju „priznati“ jer smatraju da je u sukobu s našom tradicijom, ali jedan običaj ne mora isključivati drugi, a svaku priliku za dobru zabavu treba iskoristiti i objeručke prihvatiti. Ovo su neki od najzanimljivijih Halloween partyja ove godine, partyji s pomakom, oni koji su više od puke kostimirane zabave.


Harry Potter Halloween Party @ BROOM Bar (Opatovina 17, Zagreb)

Ministarstvo Magije Hrvatska u suradnji s BROOM Barom organizira Harry Potter tulum pod maskama. Bit će to događaj kojeg svaki pravi Harry Potter fan ne smije propustiti. Pripremljene su bundeve, lebdeće svijeće, dementori pa čak i začarani strop. Očekuju vas i čarobni napitci, a posebni odjel Ministarstva za magične kolače priprema neobične poslastice. Harry Potter tulum se nalazi u Slytherinskoj tamnici koju samo čarobnjaci vide, dok će bezjaci, ali i poneki čarobnjak, Halloween slaviti u gornjem dijelu bara, tako da imate izbora.


Mrtvačnica, Halloween by Jagermeister @ (Staro carinsko skladište, Kajzerica, Zagreb)

Nakon povratka vještice, sablasnog cirkusa, krvave svadbe, ove godine se tulum nastavlja s temom koja nema nastavka. Mrtvačnicu, prostor gdje se tijelo priprema na odlazak u vječni mir, miješa se s iluzijom, igrom sjenki i filmom Shutter island. Scenografija će biti provokativna, ali dostojna našeg Halloweena. Ove godine unosi se nemir ondje gdje inače vlada mir. Za zabavu su zaduženi DJ Carlito & Pill Jackson.


Gotham: Joker's Halloween Party @ Johann Franck (Trg bana Josipa Jelačića 9, Zagreb)

Nakon fenomenalnog Gotham partya prošle godine za Halloween u Johann Francku, sada je vrijeme da to postane tradicija. Klub se ponovno na jednu noć pretvara u ozloglašen grad kojim vlada princ zločina , najveći neprijatelj viteza tame - njegovo visočanstvo Joker, glavom i bradom. Očekujte spektakularna pojavljivanja kako Jokera, tako i njegove Harley Quinn, Batmana i plejade likova iz ovog popularnog stripa. Za DJ pultom su Don Tom, Aldo Morro i Antonio Franić. Očekuje vas i spektakularan nastup priznatog europskog gitariste Mad Mike-a koji će u posebnoj ulozi zajedno s plesačicama za ovu priliku zapaliti klub svojom gitarom. Kostimirani imaju besplatan ulaz, a oni kojima maska nije mila 30kn na svjetla Gothama.


Welcome to Alcotraz @ Fabrique Pub (Trg Franje Tuđamana3, Split)

Pub se od 21h zatvara i pretvara u ALCOTRAZ na jednu noć kako bismo zajedno pripremili zatvorenički party. Određeni alkoholni asortiman će biti na popustu, tu su i DJ Sola i čuvarice Alcotraz zatvora koje će pomno poslušati svaku vašu želju i sa zadovoljstvom je neće ispuniti. Čuvarice Alcotraza poručuju svim budućim zatvorenicima da stanu u red za zaključavanje s lisicama od 21 sat.


Halloween u Tunelu Grič (Tunel Grič, Mesnička, Zagreb)

Nakon gotovo četvrt stoljeća vrata tunela Grič ponovno se otvaraju, a otvaraju se za već poznato brutalan Halloween party. Tooloomeeshka je prepoznala Tunel Grič, kolijevku elektronske scene, kao najpoželjniju party utvrdu za ljubitelje noćne zabave. Iako će znalci pomisliti kako se radi o pokušaju reinkarnacije rejvova iz devedesetih koji su pomicali kulturne i mentalne granice mladeži, neće biti posve u pravu. Ovo je tulum moderne dance glazbe za novu generaciju!


Halloweener with Andrea Ljekaj @ Crkva (Ružićeva 22, Rijeka)

Klub Crkva na Noć vještica predstavlja Halloweener – magično putovanje prostranstvima vrhunske elektronike sa dragim gostom punim elektroničke čarolije, te domaćim čarobnjacima i čarobnicom magičnoga gruva! Na Halloweener ravno iz Zagreba stiže Andrea Ljekaj! Andrea je Puležan koji živi na relaciji Zagreb - Berlin. Svoju produkciju izdaje za Elrow Music, Get Phyisical - prestižnu berlinsku izdavačku kuću i Save Us, također berlinski label sa svježim elektronskim zvukom. Uz Andreu Ljekaja na Haloweeneru čarolije bacaju Nino Bellen, Ana Antonova i Mecena.


Addams Family Halloween Party @ Time (Petrinjska 7, Zagreb)

Veliki Halloween party powered by Hendrick's pretvara Time u Addams Family Mansion gdje će Vas dočekati Gomez, Morticia i ostatak scary obitelji! Maske su dobrodošle!

Linker
16. travanj 2024 20:13