Foto: PR
U ZABAVNOM PARKU PRATER

Otvoren je prvi rollercoaster restoran u Austriji

Svjetski poznati bečki zabavni park Prater ove godine slavi 250 godina postojanja pa je tim povodom tamo otvoren i prvi rollercoaster restoran u Austriji. U ovom neobičnom restoranu roboti serviraju hranu i prave koktele, a hrana i piće do gostiju stižu tračnicama zavijenim u petlju.

U svijetu postoji ukupno šest rollercoaster restorana, a na platou ispred Divovskog kotača u Beču otvoren je sedmi. Prilikom ulaska u restoran gosti dobivaju tablet računalo uz pomoć kojeg mogu odbrati svoje jelo i piće. Kuhari u kuhinji potom pripremaju svježu hranu, a dva robota dobro upakiranu hranu i piće postavljaju na tračnice, kojima uz maksimalnu brzinu od 30 km/h narudžba stiže do gostiju. Ponuda specijaliteta je raznovrsna, a sastoji se od burgera, paste, salata ili odrezaka, bečkih, podrazumijeva se. Jelo do gostiju stiže u malim posudama, a cijene su umjerene do povoljne.

Osim restoranskih usluga goste očekuje i ples robota u trajanju od 45 minuta uz svjetlosne efekte. U ponudi restorana je također i takozvani rulet-pića koji je osmišljen upravo u Beču. Punoljetni gosti za stolom pri tom mogu igrati u piće, a gubitnik koji se bira izvlačenjem mora platiti piće za sve koji su uključeni u igru. Izgradnja ovog doista neobičnog restorana koštala je oko 2 milijuna eura.

Linker
16. travanj 2024 05:57