VANESA PANDZIC/CROPIX
Nova ploča

Omiljeni bend iz regije objavio novi album: Dubioza kolektiv otkrila plodove svoje ‘Agrikulture‘

Proteklih nekoliko dana sve je u znaku Dubioze kolektiv, svojim gerilskim nastupom u subotu dobro su rasplesali Zagrepčane, a sada su objavili i novi album.

Nakon što su veseli članovi jednog od najpopularnijih sastava regije Dubioza kolektiva, razveselili brojne Zagrepčane svojim pop up koncertom održanoj za tezgom Dolca, sada ovi glazbenici donose i svoje glazbene plodove u obliku albuma.

Subotnja svirka na Dolcu razveselila je sve prisutne, plesalo se i pjevalo iz sveg glasa, a osim starih hitova, iz zvučnika su se čule i pjesme s tek izašlog albuma.Upravo je i povod iznenadnog posjeta Dubioze kolektiv Zagrebu izlazak novog albuma "Agrikultura" koji službeno objavljuju u utorak, 10. svibnja kao i njihov skorašnji nastup na Sea Star festivalu u Umagu gdje će Dubioza kolektiv nastupiti 28. svibnja.

image

Dubioza kolektiv na Dolcu su zabavljali slučajne prolaznike.

Agrikulturu su najavili singlovi "Kafana“ i "Bubrezi“, a cijeli je album zapravo nastao kao neka psihoterapija u doba koronavirusa.

"Stvarajući album, promišljali smo kako se nositi sa svim time. Pretpostavljam da se te naše traume čuju na albumu. Šaren je, i stilski i tematski, kao što su ljudi i navikli od nas. Nije nam strano kombinirati sve moguće i nemoguće žanrove, u rasponu 'od Bacha do sevdaha", rekli su iz benda.

image

Predstavili su nov album.

VANESA PANDZIC/CROPIX

Čitajte i: Dubioza kolektiv održali iznenadni koncert: Zauzeli štand na Dolcu pa rasplesali kumice i Zagrepčane

Zaokružena cjelina

image
VANESA PANDZIC/CROPIX

"Agrikultura" je mini album od osam pjesama koji je nastao u protekle dvije pandemijske godine. Jednostavno, na broju osam cjelina se zaokružila i nije bilo više potrebe da se dodaju nove pjesme za izdanje.

"Sam naziv i koncept albuma "Agrikultura" nastao je iz naše potrebe da skrenemo pažnju da zbog pretjeranog interesa za virtualno i digitalno, uskoro nećemo imati šta da jedemo, jer bi svi da budu YouTuberi i IT-jevci, a lopata, motika i krampa gade se svekolikom pučanstvu. Šta da radimo kad se kriptovalute ne jedu.

image

Dubioza kolektiv: Agrikultura

PRESS

Pozivamo dragu publiku da nam preko mreža jave ako vam se sviđa album, šaljite nam pohvale tipa: genijalno, monumentalno, briljantno, itd. Ako vam se album pak ne sviđa, šaljite kritike, pa čak i uvrede tipa: očajno, užas, ko vam dade instrumente, itd. Također, možete se služiti i emotikonima. Pišite šta god želite, al' ne šaljite gifove života vam. Gif je najdosadnija pojava na netu", poručili su članovi Dubioza kolektiva.

image

Uskoro nastupaju na Sea Star Festivalu.

VANESA PANDZIC/CROPIX
Linker
19. lipanj 2022 14:42