Hemingway Bar & Bistrot
Prema izboru redakcije

Odabrali smo najbolja mjesta za 'date' u Zagrebu

Dan kada vam informiranost o zanimljivim mjestima u gradu itekako pomaže je iza ugla. Naravno, govorimo o 14. veljače, danu koji većina ljudi odlučuje provesti van kuće; uz čašu kvalitetnog vina, ukusnu večeru ili pak koktel.

Napravili smo ovaj mali gastro vodič kroz Zagreb kako ne biste puno razmišljali gdje provesti Valentinovo. I nismo se ograničavali stilovima niti atmosferom.

Želite li pratnju iznenaditi novootvorenim mjestom u gradu, obavezno posjetite Taco's and Burger Barr u Jurišićevoj 2a. Najsvježiji street food koncept u gradu koji potpisuje uigrani gastro tim; Marin Medak i Tvrtko Šakota. Mjesto će se svidjeti svim ljubiteljima latino kuhinje, ali i slasnih burgera. Tortille za tacose dolaze iz kućne radinosti jednako kao i peciva za burgere, ali ništa manje od dua Medak-Šakota nismo niti očekivali.

Taco's and Burger Barr Facebook
Taco's and Burger Barr

Izlazak na francuski način neka vas odvede u Hemingway Bar & Bistrot, Trg Maršala Tita 1. Šarmantan francuski bistro sa zagrebačkom adresom nudi mnogo razloga da se osjećate kao u Parizu tridesetih godina prošlog stoljeća. Nude specijalan menu za Valentinovo po razumnoj cijeni koji završava čokoladnom tortom sa sladoledom. Tko zna što još 'francuski' može uslijediti nakon čaše dobrog vina na ovom mjestu. Mjesto ugodne atmosfere, prihvatljivih cijena hrane i na dobroj lokaciji je Pod Zidom Bistro & Wine Bar, ulica Pod Zidom 5.Za Valentinovo su pripremili dva menija; riblji i mesni, a imaju na umu i vegetarijance. Bogata vinska karta dobro će poslužiti za odabir uz večeru.

Otkad je restoran Takenoko prošle godine doselio u srce zagrebačkog centra, nakon dugo godina provedenih u Kaptol centru, vrhunski doživljaj japanske kuhinje je nezaobilazan. Stolovi na uglu Masarykove i Tesline mogli bi se brzo popuniti stoga požurite s rezervacijom.

Kad smo već kod azijske kuhinje još jedna zagrebačka lokacija je nezaobilazna po tom pitanju; Time Bar & Restaurant u Petrinjskoj 7. Fuzija azijske kuhinje čini menu ovog restorana iznimno zanimljivim, a moderan koncept bara, restorana i noćnog kluba u jednom daje vam opciju da udovoljite različitim zahtjevima koje nalaže dobar izlazak. Rezervacija stola također je preporučljiva!

Time Bar & Restaurant Facebook
Time Bar & Restaurant

Još jedno zanimljivo mjesto u bistro stilu je Dežman bar u Dežmanovom prolazu 3. Poznati su po čudesnim egzotičnim sendvičima i majstorstvu u pripremanju vrhunskih koktela. Slatki menu je također nešto što se ovdje ne smije zaobići.

Sjećate se Malog bara u malom dvorištu u Vlaškoj 63? Već je prošlo više od pet godina otkad je gastro vizionarka Ana Ugarković otvorila ovaj šarmantni bistro. Mali bar je još uvijek jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta za ležerna druženja uz čašu dobrog vina i laganu večericu.

Mali bar Facebook
Mali bar

I za kraj zašto ne biste izlazak za Valentinovo započeli doručkom? U restoranu Otto&Frank, u Tkalčićevoj 20 ga služe cijeli dan i jedan je od omiljenih u gradu. Ako ste se ipak odlučili za večernji izlazak ovdje ćete Valentinovo provesti uz temu Love at first BITE. Provjerite što je na meniju i svakako rezervirajte stol.

Linker
15. lipanj 2022 19:56