Morate ih vidjeti

Od suvenirnica, kafića, slastičarnica do cvjećarnica! Zavirite s nama u najljepše zagrebačke božićne izloge

U samom centru grada na tronu je opet izlog dizajnera Saše Šekoranje, dok su se kafići poput Velveta ove godine odlučili za minimalističku, ali efektnu varijantu i uredili omiljeno mjesto okupljanja u metropoli s puno stila.

Sitno brojimo do početka adventa, po mnogima najljepšeg i najčarobnijeg dijela godina. I dok još uvijek nije sigurno koliko će zasjati u punom svijetlu prije pandemijskog doba, neke su zagrebačke destinacije već spremne - za Božić i dobru Instagram fotografiju.

Prošećete li se centrom zasigurno nećete moći odoljeti orašarima, zvjezdicama, crvenim, zelenim i svjetlucavim detaljima koje zapazite, a uživanje u omiljenom kuhanom vinu i toploj čokoladi bit će, sigurni smo, puno veći gušt baš u takvom okruženju. Za vas smo stoga izdvojili nekoliko lokacije koje su ove godine naši pobjednici u uređenju njihovih blagdanskih izloga.


Finjak (Vlaška ulica 78)

image
PRESS

Mjesto gdje u božićno vrijeme žive medvjedići, patuljci, orašari, a istovremeno se može popiti najbolje kuhano vino, rakija po domaćoj recepturi, a za one najmlađe vruća čokolada ili uživati u slasnim domaćim kobasicama već je godinama kafić Finjak. Čarobni ugođaj čine i visoki stolovi, ručno oslikane bačve s likom orašara koje su djela akademskog kipara Denisa Sviraća, uz tisuće lampica.

Ovako to izgleda u Finjaku...

image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS


Saša Šekoranja (Dežmanova ulica 1)

image
PRIVATNA ARHIVA

Čudo u Dežmanovoj ulici: Božićna bajka Saše Šekoranje već zaustavlja prolaznike

Čudo u Dežmanovoj ulici, najljepši izlog u gradu, čarolija boja i ukrasa... samo su neki od fraza koje krase izlog cvjetnog ateljea umjetnika, florista i dizajnera interijera Saše Šekoranje. Ondje se može naći carousel koji se vrti, svijetli i uvodi u božićnu bajku zvijezda, pozlaćenih imela umočenih u vosak, mašni i zvona, grančice, aranžmani s konjićima koje je umjetnik sam oslikao, raskošni baloni. Ovogodišnja tematika uređenje je "sve je fluidno i u pokretu", a na vrhu jednog vrtuljka natpis je "veselite se jako".

Ovako to izgleda kod poznatog florista...

image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA


Velvet (Dežmanova ulica 9)

image
PRIVATNA ARHIVA

Ukrasne svjetleće zvjezdice i veliki crveni vijenac ovogodišnje su najupečatljivije dekoracije minimalistički uređenog kafića Velvet. U kavi, kuhanom vinu ili bilo čemu iz njihova bogata asortimana možete uživati u zeleno uređenom prostoru ovog kafića u centru grada.

image
PRIVATNA ARHIVA


Tvoje (Martićeva ulica 14f)

image
PRIVATNA ARHIVA

Po idealni adventski vijenac (a rade se ondje u tri veličine, 30, 40 i 55 centimetara) ove godine pravac u cvjećarnicu Tvoje, u jednom od najljepših dijelova grada za popiti kavu. Njegova vlasnica Boška Bahtijarević izlog je, prema njezinim riječima, uredila po principu "nešto svježe, nešto sjajno, nešto suho, sve je bajno". A kako bi stali na kraj sivilu oko nas iskoristila je široku paletu boja - osim već tradicionalne zelene i crvene ondje je sve ružičasto, narančasto, žuto.

Badrov (Vlaška ulica 12)

image
PRIVATNA ARHIVA

Od malog fotografskog studija davne 1970. godine Foto Badrov je postao najveće ime u svijetu fotografije među zaljubljenicima u fotografiju. Osim toga ondje možete i po izvrsne kućne božićne dekoracije koje im i krase izlog, a ove je godine apsolutni hit - lik orašara.


Home by Ciss (Jurišićeva ulica 18)

image
PRESS

Da je mjesto gdje možete kupiti najljepše božićne dekoracije za dom vidljivo je čim kročite blizu trgovine Home by Ciss. Sam pogled na njihov izlog neodoljivo vraća u čaroliju ulica New Yorka, koju možete vidjeti u omiljenom božićnom filmu Sam u kući.

Ovo je samo dijelić detalja iz Home by Ciss...

image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS


Magnolia (Gundulićeva ulica 4)

image
PRIVATNA ARHIVA

Iako ju ove godine od pogleda skrivaju skele kojima je okružena, slastičarnica Magnolia nije uzela Božić zdravo za gotovo, a ako joj se malo približi svaki će prolaznik poželjeti u takvom ambijentu pojesti jedan od njihovih hit kolača. A u izlogu kao da je već pao snijeg - apsolutna hit boja je bijela, a posebnu pozornost plijene velike i male prozirne kuglice za bor.

image
PRIVATNA ARHIVA
Linker
23. travanj 2024 18:47