Uskoro bolna godišnjica

Objavljen je ‘LA Rework‘: Uči objave humanitarne kompilacije ‘Healing Sounds‘ izašao treći najavni singl

Zadnji najavni singl s nadolazećeg dobrotvornog kompilacijskog albuma domaće elektroničke scene za žrtve potresa. ‘LA Rework‘ djelo je zagrebačkog elektroničkog producenta i DJ-a Jana Kinčla uz gostovanje francuskog klavijaturiste Regisa Kattiea i Danijela Kevica.

Objavljen je treći po redu najavni singl s nadolazeće dobrotvorne kompilacije "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project". Riječ je o pjesmi naziva "LA Rework" i djelo je zagrebačkog elektroničkog producenta i DJ-a Jana Kinčla uz gostovanje francuskog klavijaturiste Regisa Kattiea.

Pjesma je izvorno trebala biti remiks stvari Lost Angel prijedorskog producenta Danijela Kevica, ali su dečki u studiju otišli toliko daleko da je postala potpuno nova kompozicija. Reakcija Laurent Garniera, jednog od pionira francuske elektronske scene, je “superb deepness, looove the track”, a singl je podržala berlinska DJ-ica Lakuti (Panorama Bar) i poznati britanski producent Jimpster.

Čitajte i: Hvalevrijedna inicijativa: Počela kampanja domaćih DJ-a, prikupljaju sredstva za pomoć stradalima u potresima

Jan Kinčl je zagrebački house i techno DJ, producent, inženjer, live act performer, urednik radijske emisije i organizator partija. Nakon dva desetljeća u svim tim područjima, gotovo je nemoguće razgovarati o suvremenoj elektronskoj glazbi u Hrvatskoj i ne dotaknuti nešto u što je bio uključen. Janov zvuk je kombinacija housea i techna, duboko ukorijenjena u organskoj i soulful strani tih žanrova, s jakim utjecajem rane glazbe iz Detroita. U zadnjih nekoliko godina, izleti u jazz su se produbili i u 2016. rezultirali kolaborativnim projektom s francuskim jazz klavijaturistom Regis Kattieom, a njihov debi album "In Plain Sight", smješten na osi između jazza i housea, opisivan je kao “jedan od najznačajnijih trenutaka suvremene regionalne plesne glazbe”.

image
Jan Kinčl
JAN KINCL

Digitalno i na vinilu

Kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff.

Čitajte i: Otišao dok je pokušavao zaštititi svoj instrument: Dirljiva posveta za poginulog orguljaša u sklopu dobrotvorne akcije

Prednarudžbe su otvorene, kao i funding kampanja za prikupljanje sredstava.

Objavljivanje kompilacije planirano je za ponedjeljak, 22. ožujka, ili točnije na godišnjicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tokom travnja.

image
Healing Sounds dobrotvorna kompilacija namijenjena žrtvama potresa, izlazi 22. ožujka 2021.
ILUSTRACIJA & DIZAJN COVERA: LUKA VUCIC

Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, sa novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije. Vinilna izdanja imati će i dodatnu notu posvete i svečane oproštaljke sa klubom Sirup (2009.-2016.). Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun zaklade Solidarna i Fonda 5.5.

Linker
17. travanj 2024 23:18