Uoči prestižnoj dodjeli

Ne propustite filmove nominirane za Oscara, sad ih možete pogledati na jednom mjestu

Za sve one koji se uoči dodjele nagrada Američke filmske akademije žele dobro pripremiti, Kinoteka donosi program prepun oskarovskog sadržaja.

Bliži se ovogodišnja dodjela nagrada Američke filmske akademije, a svi oni koji su propustili pogledati neke od deset naslova koji se natječu u kategoriji najboljega filma to mogu nadoknaditi uoči same dodjele u sklopu programa kina Kinoteka.

Naime, Oscari će se održati u noći s nedjelje 27. ožujka na ponedjeljak, a od deset naslova koji se natječu za najbolji film, čak ih sedam možete pogledati u sklopu Kinotekina programa, kao i one nominirane u ostalim kategorijama.

image

Od deset naslova koji se natječu za najbolji film, čak ih sedam možete pogledati u sklopu Kinotekina programa.

PROMO

Na velikome platnu ekskluzivno prikazuju dva filma iz ovogodišnje konkurencije. Prvi je Božja ruka, autobiografska drama talijanskog oskarovca Paola Sorrentina, u kojem se isprepliću nogomet i film, nada i obitelj, gubitak i ljubav. Film je premijerno prikazan u natjecateljskom programu Venecije gdje je osvojio Veliku nagradu žirija, a za Oscara se natječe u kategoriji najboljeg stranog filma.

Drugi naslov koji će u Kinoteci imati hrvatsku kinopremijeru je Ne gledaj gore Adama McKaya. Ova satira kroz priču o dvoje astronoma koji otkriju komet koji juri prema zemlji nudi nimalo laskav pogled na suvremenu spregu medija, politike i znanosti, a uz prepoznatljiv provokativni humor Adama McKaya odlikuje se i impresivnom glumačkom ekipom koju predvode Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence.

Čitajte i: U kina stiže bezvremenska priča sa snažnom porukom i raskošnim kostimima

image

Dini se smiješe nagrade u čak 10 kategorija.

PROMO

Na repertoaru Kinoteke se prikazuju i Šape pasje, izvrsna psihološka drama Jane Campion, koja se za Oscara natječe u čak 12 kategorija, uključujući i one za najbolji film, režiju i scenarij. Mnogo nominacija skupio je i Kralj Richard, biografska drama o ocu tenisačica Venus i Serene Williams, a sve upućuje na to da će Will Smith ponijeti kući Oscara za najboljeg glumca. Tu je i Dina Denisa Villeneuvea, impresivni znanstveno-fantastični spektakl, kojem se smiješe nagrade u čak 10 kategorija.

image

Mnogo nominacija skupio je i Kralj Richard, biografska drama o ocu tenisačica Venus i Serene Williams.

PROMO

Za najbolji film natječu se i Licorice pizza Paula Thomasa Andersona, Ulica noćnih mora Guillerma del Torra i Drive My Car Ryusukea Hamaguchija – favorit u kategoriji najboljeg stranog filma. Ovdje mu konkurenciju predstavlja norveška romantična komedija Najgora osoba na svijetu Joachima Triera, koja je ostvarila i nominaciju za originalni scenarij.

Linker
16. travanj 2024 07:24