Lifetime TelevisionCo / Everett / Profimedia
Samo Netflix & dekica

Najbolje serije koje će nas sigurno izvući iz siječanjske depresije

Prvi mjesec u godini uglavnom je obilježen teškom besparicom i polu depresijom. Nitko u siječnju nema ni novca ni volje za neke izlaske, pokušavamo jesti i piti manje nego u posljednjih mjesec dana, a još nam je i hladno. Da ne bismo baš skroz upali u loše raspoloženje, donosimo prijedloge pet serija i pet filmova koji bi nas mogli uvesti u neke potpuno nove i drugačije svjetove pa će siječanj izgledati barem malo bolje.

Secret City

Na Netflixu se prikazuje australska serija "The Secret City", izvrstan politički triler snimljen na temelju knjiga Chrisa Uhlmanna i Stevea Lewisa koji će vas držati na rubu od početka do kraja. Zvjezdana glumačka postava uključuje Annu Torv kao novinarku Harriet Dunkley, Daniela Wyllieja kao ministra obrane, Martina Tooheyja kao australskog premijera te Eugeniju Yuan kao suprugu kineskog veleposlanika.

Radnja prve sezone kreće se oko novinarke Harriet, koja istražujući smrt studenta otkrije zastrašujuće državne tajne i sukobi se s Tajnom službom, što ugrozi ne samo njezinu karijeru nego i život te sigurnost onih oko nje.

Sex Education

Druga sezona hvaljene tinejdžerske serije dolazi na Netflix 17. siječnja. Izvrsna Gillian Anderson u ulozi je seksualne terapeutkinje koja ima sina srednjoškolca koji ima probleme sa seksom. Ali, to ga ne sprječava da u svojoj školi s poduzetnom buntovnicom ne pokrene "seksualnu kliniku", odnosno savjetovalište za sve koji trebaju pomoć u "tim stvarima".

Iako se radi o tinejdžerskoj seriji, svi ljubitelji pomaknutog humora obožavat će "Sex Education". Svježe, zabavno i emocionalno - serija je to koja će vas od srca nasmijati u hladnim zimskim večerima.

You

Za one koji više vole trilere tu je i druga sezona "You", jezive priče o zgodnom, ali opasnom Joeu Goldbergu koji ima prilično iskrivljenu viziju ljubavi.

U glavnoj ulozi je Penn Badgley, kojeg smo zavoljeli (ili zamrzili) u "Tračerici", a prva sezona, koja je na Netflixu premijerno prikazana prošle godine, donijela mu je uspjeh i ponovnu veliku popularnost. Joe, koji radi u knjižari, zaljubi se u Beck, ali ubrzo shvatimo da su njegove namjere i načini zavođenja prilično neobični i jezivi.

U drugoj sezoni pratimo Joea u novim "avanturama"; sad se zove Will i zaljubi se u Love, no na putu njihovoj vezi naći će se puno prepreka, među ostalima i njezin brat blizanac Forty.

Napeta serija svakako će vas natjerati da se zamislite oko načina na koji koristite društvene mreže i kako je lako povjerovati strancima.

The Crown

Treća sezona dramske serije o britanskoj kraljevskoj obitelji došla je krajem prošle godine, a pratimo Elizabetu II i ostatak loze Windsor-Mountbatten u vremenu od 1964. do 1977. godine. Fanovima će biti zanimljivo naviknuti se na potpuno novu glumačku postavu. U ulozi kraljice umjesto Claire Foy je Olivia Coleman, koja je za nju nedavno dobila i Zlatni globus, a u drugim ulogama našli su se Tobias Menzies (princ Philip), Helena Bonham Carter (princeza Margaret), Josh O'Connor (princ Charles)...

U trećoj sezoni pratimo, između ostalog, kako se razvijala ljubavna priča Charlesa i Camille te kakvu je ulogu u svemu imala kraljica, a "The Crown" je trenutno savršeno aktualna serija. Ako vas zanimaju potencijalno dublji razlozi "otkaza" Meghan i Harryja, nema boljeg izbora.

Atypical

Prva sezona izašla je 2017. godine, a krajem prošle na Netflix je stigla i treća. "Atypical" je serija koja prati život autističnog tinejdžera Sama, koji odlučuje da želi pronaći djevojku i seksati se. Iako je na spektru, visoko je funkcionalan pa tako ima prijatelja i honorarni posao, a blizak je sa starijom sestrom Casey. Kako Sam postaje sve više neovisan, njegova majka Elsa se bori s osjećajem besmisla pa u krizu dolazi brak nje i Samovog oca Douga.

U trećoj sezoni Sam kreće na koledž, što predstavlja cijeli niz novih izazova za cijelu obitelj koja se pokušava nositi s brojnim promjenama.

Roditelje glume Jennifer Jason Leigh i Michael Rappaport, a cijela je serija prepuna duhovitih trenutaka, kao i obiteljske drame.

Ako tražite nešto što vas neće opteretiti i nakon čega ćete se osjećati dobro, "Atypical" je vaša serija.

Linker
19. travanj 2024 11:07