DAŠAK MEDITERANA U ZAGREBU

Mirisna inspiracija hrvatskim otocima: Ove svijeće ćete poželjeti u svom domu

Miris je najsnažnije osjetilo i kao takav nas može odvesti na najintimnija putovanja u dubini našeg bića i probuditi nam uspomene koje nas izgrađuju ili razaraju. Vođen pozitivnim emocijama, olfaktivni dizajner Natalio Đangradović kreirao je i petu svijeću u svojoj kolekciji, a otkrio nam je i kako je počela njegova strast prema ovom, danas ključnom elementu u svakog interijera.

Dašak Mediterana u Zagreb donio je mladi dizajner Natalio Đangradović koji inspiraciju za svoje mirisne svijeće pronalazi u hrvatskim otocima odnosno mjestima za koja ga vežu najljepše životne uspomene.

Mirisno događanje okupilo je brojne goste, a između ostalih promociju novog mirisa inspiriranog otokom Visom nisu propustile niti glumica Judita Franković kao niti trenerica i plesna umjetnica Andrea Solomun i voditeljica Anita Martinović. Oduševljenje prisutnih bilo je vidljivo na svakom koraku jer je prostor bio ispunjen mirisom čistoće, svježine, lepršavosti i slobode kako su novu mirisnu svijeću svi redom opisivali.

image

Andrea Solomun, Anita Martinović, Judita Franković

PRESS

Olfaktivni dizajner je nesebično izdvojio vrijeme pa se prisjetio svojih prethodnih svijeća, a za naš portal otkrio je i koliko mu je vremena trebalo prilikom kreiranja prve svijeće.

"Rođen sam na samom jugu Hrvatske pa moja prva svijeća bila simbolično inspirirana legendarnim otokom Lokrumom, nedaleko Dubrovnika. Nakon toga kreirao sam svijeću inspiriranu Hvarom, koja je jednako kao i lokrumska svijeća muška svijeća. Treća je unisex svijeća inspirirana Brijunima, dok je četvrta svijeća koja me veže za Rab u potpunosti ženstvena s cvjetnim mirisnim notama", ispričao nam je Natalio.

Osvrnuo se i na svoju najnoviju, petu svijeću, koju je upravo predstavio.

"Posljednja je nešto sasvim novo, sadrži jako izražene citrusne note, đumbir, naranču i morske alge", nastavio je kreativni dizajner.

Na naš upit o njegovoj strastvenoj ljubavi prema kreiranju svijeća, odgovorio nam je da je sve počelo 2017. godine, nakon godišnjeg odmora u rodnom Dubrovniku.

image

Olfaktivni dizajner Natalio Đangradović

PRESS

Čitajte i: UP Candle Design novi je brend održivih svijeća u neodoljivim geometrijskim oblicima iza kojih stoji kreativan bračni par

"Mislim da je to bila prva mirisna svijeća koju sam kupio i zapalio, sjećam se da me osvojio miris lavande i bilja. Prvo što sam pomislio je: 'Pa ne može ovo biti teško za napraviti, mogu ja to'. Šalim se, počeo sam istraživati na internetu što se moglo naći o izradi svijeća, a moram priznati da sam u prvim pokušajima skoro zapalio vlastitu kuhinju", našalio se simpatični Natalio.

"Tada sam shvatio da ipak neće biti tako jednostavno kao što sam mislio i da ne mogu uspjeti bez puno znanja, učenja i izobrazbe. Nakon devet mjeseci uspio sam napraviti svoju prvu svijeću, koju sam odlučio nazvati po Lokrumu", priznao je Natalio te se osvrnuo na tajanstvene sastojke.

image

Uzvanici su uživali u mirisnim notama

PRESS

"Svi sastojci mojih svijeća su zapravo lokalni, sadrže puno eukaliptusa, sandalovine, jako puno mediteranskog bilja, hrasta, ali i jasmina", otkrio nam je kreativni Dubrovčanin.

image

Dašak Mediterana u Zagrebu

PRESS

Mirisnoj atmosferi koju je predstavio u Zagrebu priključio je mediteransku priču i oduševio sve prisutne uzvanike. Poklonici visoke estetike jedva su dočekali prisustvovati ovom eventu s visokokvalitetnim i trajnim mirisnim notama.

Svi proizvodi su domaće ručne proizvodnje koji u potpunosti mogu biti konkurentni svjetskim mirisnim pričama.

image

Gosti na predstavljanju Natalijevih svijeća

PRESS

Mirisne note u kojima dakako prevladavaju citrusi ispunjavale su prostor u predvečerje četvrtka dozivajući svima ljetne uspomene istovremeno pozivajući tople sunčane dane sa željom stvaranja novih uspomena.

Linker
18. travanj 2024 08:33