MARE MILIN
Ljetni hit!

Meritas ponovno oduševljava, ovoga puta vizualnom pričom: ‘On je poput maestrala ljeti...‘

Glazbeni je sastav izdao spot za singl ‘Sve male opsjene‘ koji očarava vizualnom estetikom, koreografijom i njima svojstvenim tonom.

Stigao je sjajan spot za pjesmu Sve male opsjene koju je grupa Meritas prije nešto više od mjesec dana predstavila u radijskom eteru. Slojevita i kompleksna autorica video spota, Mare Milin, zaslužna je za samu ideju spota, a u ulozi je direktorice kamere i snimateljice. Meritas su pjesmu autorski upotpunile još jednom konstantom, a ta je u vidu autorice teksta Arjane Kunštek i producenata Jure Ferine i Pavla Miholjević.

Mare oduvijek duboko proživljava pjesme svojih dugogodišnjih prijateljica i suradnica Anite Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas i baš zato je u ovom trenutku najbolji vodič kroz ovu pjesmu i spot.

"Treba mu nježno hlađenje", kaže Mare. "Poput maestrala ljeti, sanjanje i ljubav cijelim bićem. Treba mu svijest o tome da nismo sami, iako smo možda usamljeni, da smo tu da se prožimamo, jedni s drugima, s prirodom, sami sa sobom i da smo mali spram zvijezda, da smo nedovršeni i da je baš to čar života, da se svaki dan nešto uči", ovim riječima Mare pojašnjava svoj doživljaj pjesme.

image

Meritas

MARE MILIN

Čitajte i: Iron Maiden u klapskom izdanju: Neobičan glazbeni spoj uskoro ćemo moći čuti i uživo

Mare je u ovom videu zamislila troje ljudi kao protagoniste; Anitu i Meri, te Ognjena Vučinića, plesača, koreografa i edukatora, koji je plesao između paučine sna, povezujući svijet opsjena i stvarnih oblika koje prepoznajemo u nama i drugima. U realizaciji je pomogao i montažer Sandro Baraba svojim spretnim okom, dok je nositeljice lijepih glasova na najbolji način pripremio vizažist Saša Joković koji njihova lica zna do u tančine.

image

Meritas

MARE MILIN

Anita i Meri nastavljaju nizati izvrsne pjesme i svjetove u kojima se mnogi nastavljaju tješiti, buditi, skrivati od svega okolo.

image

Meritas

MARE MILIN
Linker
06. srpanj 2022 09:25