Najavili i album

Jonathani su se vratili! Jedan od najznačajnijih bendova nove generacije imaju novu pjesmu

Riječki glazbeni sastav ponovno oduševljava, i to pjesmom Have It All u kojoj ćemo narednih mjeseci moći uživati i uživo.

Jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, riječka grupa Jonathan, objavila je novi singl Have It All kao uvod u nadolazeći album.

Nova pjesma je, uz već ranije objavljenu Falling, najava novog studijskog izdanja Jonathana koji bi trebao izaći krajem ove godine. Kao i na svakom albumu bend se glazbeno širi i raste, pjesme tekstualno i svirački odražavaju utjecaje skupljene tijekom rada na njima, ali u cijeloj priči, kaže bend, zadržavaju svoj prepoznatljivi zvuk.

Producent pjesme je stalni suradnik Jonathana, Matej Zec, koji je producirao sve albume benda do sada, a pjesma je snimljena u studiju G.I.S. u Rijeci. Uz dvostruki vinil To Love i To Hold, debitantski uradak Bliss, te dupli singl Getting Closer Is Keeping Us Apart Jonathan su se probili među najcjenjenije i koncertno najjače bendove regije. To su potvrdili i nastupima u većini najvažnijih klubova i festivala, svirkama uz divove kao što su Editors i Killers, ali i dugačkom američkom klupskom turnejom započetom na SXSW-u.

Čitajte i: Najveći festival craft kulture: Samobor postaje pravo gastronomsko i glazbeno središte

Titulu jednog od najboljih live bendova zacementirali su i nedavnom Rock&Off nagradom za najboljeg koncertnog izvođača prošle godine.

image

Titulu jednog od najboljih live bendova zacementirali su i nedavnom Rock&Off nagradom za najboljeg koncertnog izvođača prošle godine.

FILIP GRZINCIC

Jonathan uskoro očekuje bogato koncertno proljeće i ljeto, a samo neki od do sada potvrđenih datuma su u Sisku u dvorani Zeleni brijeg 14. svibnja, te 20. svibnja u Baškoj. Bend će nastupiti na đakovačkom Galoop festivalu 3. lipnja, u koprivničkom FUNK-u 10. lipnja, a dan nakon u pivovari Lepi dečki u Čakovcu. Na kninski Grr fest dolaze 9. srpnja, a 16. srpnja su u Zaboku na Nova runda craft beer festu.

Novi singl proizlazi iz nove autorske faze benda koji resetiran glazbeno, vizualno i estetski najavljuje novo studijsko izdanje, a pjesma Have It All dostupna je na svim streaming servisima.

Linker
20. travanj 2024 06:57