‘DAH‘

James Nestor uskoro u Zagrebu: Autor hita koji mijenja mišljenje o funkciji disanja gostuje u SC-u!

Autor svjetskog hita koji mijenja mišljenje o biološkoj funkciji disanja 22. listopada gostuje u Kino dvorani SC-a!

Autor svjetskog hita 'Dah: Nova znanost o izgubljenom umijeću' - fascinantnog istraživanja o važnosti pravilnog disanja i njegovog utjecaja na zdravlje, James Nestor gostovat će u Kino dvorani SC-a u Savskoj 25, 22. listopada u 19 sati.

Knjiga je to koja je odmah po objavi pobudila veliki svjetski interes, zbog čega je i prevedena na više od 30 jezika, a uskoro stiže i na hrvatskom u izdanju Planetopije.

image
James Nestor.
MARK MAHANEY

Američko društvo novinara i autora proglasilo ju je najboljom knjigom u rubrici publicistike za 2020. godinu, a na listi bestselera New York Timesa knjiga je bila 18 tjedana zaredom. Važnost knjige prepoznali su i brojni stručnjaci i autori, a Wim Hof ju je od srca preporučio.

Čitajte i: Poziv svim malim kreativcima: Kazalište Žar ptica vas treba da naslikate Fridu i ukrasite njihov plakat

U knjizi Nestor otkriva fascinantna istraživanja o važnosti pravilnog disanja i njegovog utjecaja na zdravlje.

Temeljeći svoje istraživanje na tisućljetnim medicinskim tekstovima te najnovijim znanstvenim istraživanjima iz područja pulmologije, psihologije, biokemije i fizologije, Nestor ovom knjigom mijenja naše mišljenje o ovoj biološkoj funkciji i način na koji dišemo.

"Da, različiti obrasci disanja doista mogu utjecati na našu tjelesnu težinu i opće zdravlje. Da, način disanja doista utječe na veličinu i funkciju naših pluća. Da, disanje nam omogućuje da utječemo na vlastiti živčani sustav, upravljamo imunološkim odgovorom i ozdravimo. Da, promjena načina disanja pomoći će nam da živimo dulje", govori Nestor koji je svoja istraživanja predstavljao na Sveučilištima Stanford, Harvard, Yale, u UN-u, UNICEF-u, kao i u brojnim medijima.

image
James Nestor gostuje u Zagrebu 22. listopada.
PR

Cijela ulaznice je 60 kn, a kupiti ih možete od petka, 1.10. u knjižari Planetopija, u Ilica 68 u Zagrebu. Zbog ograničenog broja mjesta, osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme.

Događanje se odvija uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ulaz je moguć uz predočenje važeće COVID potvrde.

S obzirom na to da je najavljeno događanje u terminu u kojem nije moguće predvidjeti epidemiološku situaciju, događanje će se prilagoditi mjerama koje će tada biti na snazi.

Linker
09. travanj 2024 21:12