ŽENA KOJA ZNA

Hrabra, kreativna i samopouzdana! Naša glazbenica travu nogometnog stadiona obojila u ružičasto

Zagrebačka glazbenica Rebeka Ljiljak, članica benda Headoneast, predstavlja se prvim samotstalnim singlom ‘Ti ni ne znaš‘ za čiji je spot feminizirala nogometni stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

Pjevačica zagrebačkog benda Headoneast u Rebeka Ljiljak napokon je dočekala i svoj prvi samostalni singl Ti ni ne znaš, kojim se otvara treće izdanje projekta Femme Nouvelle. Njezina pjesma govori o vječitom misteriju muško–ženskog odnosa iz perspektive žene koja na koncu dolazi do spoznaja o samoj sebi, a nastala - kako drukčije - nego u suradnji kreativnih žena.

Konceptualna umjetnica nakon dugogodišnje suradnje s Headoneastom, bendom u kojem je stekla neprocijenjivo iskustvo, poželjela je i zasebnu platformu na kojoj će ubuduće objavljivati autorske pjesme pod vlastitim imenom, zvukom i produkcijom.

Pogledajte video

Veliku podršku u tom naporu pruža joj Alesandar Ljiljak, suprug, kolega i osnivač benda Headnoeast, čija je pokretačka snaga, no u formu i sadržaj Rebekinog prvog singla nije intervenirao.

"Sve se dogodilo spontano, jer inspiracija ne bira ni vrijeme ni mjesto", objasnila je pjevačica proces koji ju je doveo do izleta u solističke vode, a kako je projekt Femme Nouvelle vođen idejom ženskog kantautorstva, pjesma Ti ni ne znaš njegova je savršena ambasadorica koja na svim razinama promiče ideju ženskog stvaralaštva.

image

Poznata je kao članica benda Headoneast, a sada započinje i samostalnu karijeru

PRESS

Pjesma govori o iskustvu žene koja prati, razumije i podržava muškarca na njegovom duhovnom putem, dok istovremeno zahvaljuje na njegovom mraku zbog kojeg je došla do lekcija i spoznaja o sebi i svijetu oko sebe, a da on toga nije ni svjestan.

Rebeki se u realizaciji projekta Ti ni ne znaš pridružila dugogodišnja prijateljica, glazbenica i redateljica Lea Radolfi, čime je dodatno osnažen girl power moment. Lea Radolfi potpisuje video spot snimljen na Zagrebovom stadionu u Kranjčevićevoj ulici, koji se nalazi u kvartu u kojem su Rebeka i ona odrasle, a njihova umjetnička suradnja započela je u osnovnoj školi kad su zajedno osnovale bend.

image

Projekt Femme Nouvelle promiče žensku snagu i suradnju

PRESS

Čitajte i: Vratila se nakon dugo vremena: Claire Danes u besprijekornom izdanju na promociji nove hit serije

"Snimljen je stadionu jer je to pozornica testosterona, nogomet utjelovljuje klišej onoga što vež desetljećima smatramo ultimativnim muškim konceptom zabave, a mi smo to mitsko mjesto – feminizirale. Zato i trava više nije zelena, nego u boji fuksije, što je moja omiljena boja", kaže Ljiljak, koja je autorica teksta pjesme, a glazbu potpisuje zajedno s kolegicom

Anom Marijom Šir, koja je zaslužna i za aranžman pjesme.

image

Za snimanje spota travnjak stadiona u Kranjčevičevoj ulici postao je - ružičast

PRESS

"Femme Nouvelle je proteklih godina pokazao fantastičan progres ženske kantautorske scene u Hrvatskoj i velika mi je čast biti dijelom te jake i nezaustavljive zajednice. Žene su danas uistinu sve: majke, kućanice, ratnice, autorice, glazbenice, umjetnice, šamanke, gurui..., a najviše od svega neumorne radnice. Projekt kao glavni motiv ima upravo zajedništvo i međusobnu podršku, a ta poruka je moja vječita inspiracija", zaključuje Ljiljak.

Linker
14. travanj 2024 12:06