Zapamtite ovo ime

Glazbena nada čije vrijeme tek dolazi: Ova djevojka već je oduševila kritiku i ‘pokupila‘ brojne nagrade

Nakon što se predstavila s tri singla, objavila je prvi album, koji će uskoro dobiti i svoje fizičko izdanje u obliku vinila.

Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam s nedavno objavljenim albumom "Call Me Up" oduševila je i kritiku i slušatelje i proglašen je jednim od albuma godine.

Osim kritike, Miriiam je rado slušana i na digitalnim servisima, pa tako od objave albuma broji gotovo 90.000 preslušavanja albuma i pjesama samo na digitalnoj platformi Spotify, a njene pjesme dospjele su do SAD-a, Australije, Njemačke, Francuske, Nizozemske, UK-a, Brazila, Italije, Švedske, Španjolske, Portugala gdje su ih urednici radio postaja uvrstili u svoj program i rotaciju.

Pogledajte video


Prije albuma predstavila se sa tri singla "Knot“, "Simple-Minded Love“ i "Call Me Up“, a albumu su svojim sviračkim umijećem doprinijeli Davor Rodik iz Majki, Fran Šokić iz Soulfingersa te Jura Hotko iz Pavela. Album u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi, a uskoro će dobiti i svoje fizičko izdanje u obliku vinila.

Čitajte i: Crno, koža i punk chic dominirali na dodjeli Rock&Off-a: Dunja Ercegović kao Bad Daughter oduševila kritiku i publiku

Brojne pohvale

Kvalitetu albuma prepoznao je i novinarski žiri Rock&Off nagrade pa je Miriiam proglašena najboljim novim izvođačem (kategorija Veliki prasak).

Veliki prasak godine kategorija je koja ove godine ima i novčanu nagradu, tako da je uz Rock&Off kipić, sjajna Miriiam kući otišla i s nagradom HDS ZAMP-a od 10 tisuća kuna. Također, svi nominirani u ovoj kategoriji sudjelovat će na drugoj po redu Rock&Off turneji ovog ljeta na kojoj će svoju glazbu predstaviti po klubovima i festivalima diljem Hrvatske.

image

Miriiam je osvojila Rock&Off nagradu za mladog izvođača.

PRESS

Miriiam ni tu ne planira stati! Dok nam vinilno izdanje albuma ne stigne na pravu adresu, u planu je još jedan singl! Uskoro nam stiže "Stella“!

Na godišnjoj listi najboljih albuma 2021. "Call Me Up“ se našao i u Top 10 Branka Vurušića (Hrvatski radio), Vedrana Harče (DOP Magazin/Ravnoddodna.com), Ivana Laića (Ravnoddodna.com), Maje Milin (Hrvatski radio Zadar/Urbofon), Marinka Krmpotića (Novi List), Samira Mille (Večernji list), Gorana Komeričkog (Hrvatski radio), Hrvoja Horvata (Večernji listi) te Filipa Bušića (Sound-Report.com).

Linker
20. travanj 2024 11:30