Jure Ravlić
4. veljače

Gibonni i Tedi Spalato pripremaju spektakl u Lisinskom

Tedi Spalato Gibonnija poznaje doslovno iz kolijevke. Dvojica vrsnih glazbenika zajedno će nastupiti na Tedijevom gala koncertu Sve ću preživit Hrvatske lige protiv raka u nedjelju 4. veljače u KD Vatroslav Lisinski.

''Kad sam imao 12 godina, moj je talent prepoznao Gibin otac Ljubo Stipišić Delmata kojem puno toga dugujem. Zahvaljujući njemu počeo sam raditi na mjuziklima, a s vremenom sam nastupio i u Splitskom akvarelu i Maloj Floramy. Zatim se 1986. dogodila suradnja s Meri Cetinić na pjesmi Konoba i tako je sve krenulo!'' - objašnjava Tedi i dodaje: ''Gibu sam gledao još u kolijevci kad sam imao trinaest godina i dolazio kod njegovog oca na probe. On je preuzeo sličan stil kao Ljubo, ali ga je učinio svojim. Kad čuješ njegovu Temperu, znaš odakle je i kome pripada!''

Dvojica glazbenih velikana pjesmom će zagrebačkoj publici dočarati ovo prijateljstvo. Svaki svojim izričajem, zajedno će pjesmom pomoći Hrvatskoj ligi protiv raka koja organizira koncert povodom 51. obljetnice borbe Lige protiv svih vrsta tumora te pružanja savjeta i pomoći oboljelima. Prikupljena sredstva namijenjena su Zajednici pacijenata oboljelih od raka Sveti Juraj. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Tedi Spalato publiku diljem Hrvatske osvojio je ugodnim i prepoznatljivim glasom te skladbama koje u sebi uvijek imaju onu notu mediteranskog zvuka. Tedi priprema i novi album Najlipša na svitu s kojeg će neke skladbe premijerno izvesti u Lisinskom. Gibonnija i zagrebačku publiku veže jedna posebna ljubav. Njegovi su koncerti uvijek rasprodani do posljednjeg mjesta, pa se tako i za ovaj zagrebački Tedijev koncert očekuje isto.

Tedi je za snimku svog prvog solističkog nastupa 2001. godine u Lisinskom osvojio Porina za najbolji album zabavne glazbe tako da zagrebačka publika može očekivati pravi glazbeni spektakl i ovaj put. Uz Gibonnija, humanitarnu priču upotpunit će i posebna gošća iznenađenja dok će Orkestar Gorana Rukavine pojačan s deset gudača pružiti jedan potpuno novi doživljaj znanih nam pjesama.

Linker
26. lipanj 2022 00:41