Pogled na zgradu HNK Ivan plemeniti Zajc i kazališni park snimljen u ožujku 2010. godine
 Tea Cimas / Hanza Media
Grad bez kazalište nije grad!

Divna ideja ekipe riječkog HNK: Pogledajte kakav su program pripremili putem YouTubea

Ekipa riječkog HNK 'Ivana Pl Zajc' odlučila je pokrenuti online program nazvan "Zajc uz vas", a koji će biti dostupan putem kazališnog YouTube kanala te društvenih mreža.

U okolnostima krize izazvane pandemijom koronavirusa, riječko Kazalište odlučilo je postupiti odgovorno i solidarno prema svojoj publici, građankama i građanima Rijeke, te široj zajednici, a naročito onima najugroženijima, bilo to zbog njihove dobi ili zbog toga što su na prvoj crti obrane od virusa COVID-19.

Kao što je dobro znano, kazalište je nezamislivo bez javnog okupljanja većeg broja ljudi, a u biti kazališta je upravo socijalni kontakt i kolektivni doživljaj kazališnog čina, zbog čega smo morali među prvima otkazati svoje programe.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Također, zbog specifičnosti kazališnog rada neki naši ansambli ne mogu nastaviti s redovnim i uobičajenim radom jer njihovo djelovanje i stvaranje podrazumijeva okupljanje većeg boja ljudi (orkestar, zbor) i fizički kontakt (baletni ansambl).

Rijeka, 071115.
HNK Ivan plemeniti Zajc.
U rijeckom HNK Djordje Balasevic je odrzao koncertnu promociju neobjavljene knjige Kalendar mog djetinjstva. Hit recital uz klavirsku pratnju maestra Aleksandra Dujina odusevio je prisutne sto je bilo i za ocekivati s obzirom da je isti u zagrebackom Kerempuhu izveden do sada cak 32 puta. 
Na fotografiji: Djordje Balasevic.
Foto: Sergej Drechsler / Novi List / CROPIX
Sergej Drechsler / Hanza Media
Đorđe Balašević u riječkom HNK održao koncertnu promociju - studeni 2015.

Unatoč tomu, odlučili smo, sve dok ne bude zabranjen sav rad u javnim ustanovama, reorganizirati se i upregnuti svu svoju kreativnost kako bismo nastavili raditi i djelovati odgovorno i solidarno. Stoga najavljujemo da stvaramo program koji smo nazvali „Zajc uz vas“, a koji će biti dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža. Već od petka, 20. ožujka, pa dokle god nam je dozvoljen rad, „Zajc“ kreće sa svojim online programom sljedećeg sadržaja i rasporeda:

1. Jutarnja selfie poezija

Svakog jutra u 8 sati, jedan će glumac Hrvatske ili Talijanske drame za vas govoriti poeziju. Svakog jutra jedna pjesma!

2. Arija u podne

Svakog dana u podne, solistica ili solist našeg opernog ansambla izvest će jednu ariju uz osobnu posvetu.

3. “Zajčić” za laku noć

Glumci Hrvatske i Talijanske drame svake će večeri u 20,00 sati ispričati priču vašoj djeci za laku noć.

4. Baletna insomnia

U kasnijim večernjim satima, u 22,00 sata, program “Zajc uz vas” zaključit ćemo kratkim plesnim videoom: baletnom vježbom, solom, koreografskim fragmentima (na sigurnoj udaljenosti)…

Rijeka, 070516.
U HNK Ivan plemeniti Zajc odrzana je premijera opere Julije Cezar u Egiptu.
Foto: Sergej Drechsler / Novi List / CROPI
Sergej Drechsler / Hanza Media
U HNK Ivan plemeniti Zajc odrzana je premijera opere Julije Cezar u Egiptu u svibnju 2016. godine

Naravno, za vrijeme naše online prisutnosti, sve zaposlenice i zaposlenici Kazališta, koji nisu u rizičnim skupinama, rade bilo od kuće bilo u zgradi Kazališta, poštujući pri tome sve mjere sigurnosti, te pripremaju program kojim ćemo krenuti čim nam bude dozvoljeno otvoriti naša vrata našoj publici. Sve djelatnice i djelatnici spremni su produžiti trajanje ove i ranije krenuti u novu kazališnu sezonu, a sve kako bismo realizirali sav planirani program u ovoj godini. “Zajc” je kazalište koje je oduvijek bilo i bit će ovdje zbog građanki i građana Rijeke. Jer, grad bez Kazališta je kao grad bez identiteta. Grad bez kazališta zapravo – nije Grad.

Sve informacije o otkazanim predstavama koje su bile u prodaji možete dobiti na blagajni Kazališta (tel. 051/337-114, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Za većinu programa već nudimo zamjenske termine u svibnju, lipnju i srpnju, a ukoliko vam ponuđeni zamjenski termini ne odgovaraju ili pak ne postoje, na blagajni možete, do 14. travnja, ostvariti povrat novca za kupljene ulaznice.
Radno vrijeme blagajne: od ponedjeljka do petka 9.00-15.00 sati, a subotom 9.00-13.00 sati.

Rijeka, 070516.
U HNK Ivan plemeniti Zajc odrzana je premijera opere Julije Cezar u Egiptu.
Foto: Sergej Drechsler / Novi List / CROPI
Sergej Dreschsler / Hanza Media
U HNK Ivan plemeniti Zajc održana premijera opere 'Julije Cezar u Egiptu' u svibnju 2016. godine

Linker
16. travanj 2024 22:39