Instagram
NEOBIČNA KOMBINACIJA

Crni sladoled je novi hit na američkim ulicama, biste li ga vi probali?

Novi maštoviti okusi sladoleda pojavljuju se svakodnevno, a najnoviji, koji je počela prodavati trgovina Little Damage u Los Angelesu, na prvi pogled izgleda pomalo začudno iako oni koji su ga probali tvrde da je sjajnog okusa.

Crni sladoled napravljen je od badema, a sastojak koji mu daje boju je – aktivni ugljen. Iako se nekima može učiniti da je to neobičan odabir sastojka, činjenica je da se aktivni ugljen uobičajeno koristi za ublažavanje trovanja hranom i otrovima. On na sebe veže toksine iz probavnog sustava i potiče njihovo što brže izbacivanje. Uz to, prednost ovog sladoleda je što je, za razliku od mnogih drugih, boja koja je dobivena aktivnim ugljenom potpuno prirodna.

Kako bi čitava stvar ostala u monokromatskom tonu, crni sladoled se najčešće poslužuje u tamno-smeđem kornetu, a neki od najčešćih dodataka su smrvljeni Oreo keksi ili kokos. Izgleda i zvuči jako zanimljivo, a vjerojatno bi i kušanje ovog sladoleda otvorilo neke nove horizonte. Nije poznato je li aktivni ugljen jednako djelotvoran u sladoledu kao u tabletama, ali sigurno je da u ovoj formi daleko bolje izgleda.

Linker
20. travanj 2024 09:01