Food Film Festival Zagreb
Hrana i zabava

4 gastro festivala u rujnu na koje će pohrliti svi gurmani

Tko još gleda filmove, a da pritom ne gušta u slasnim zalogajima? A tko pije ukusne koktele ili vrhunska vina, bez da ne poželi prizalogajiti? Sigurno ne zagrebački i splitski gurmani koji će u svemu ovome uživati pod zvjezdanim nebom - na gastro festivalima koji se održavaju u rujnu.

Food Film Festival Zagreb

Filmovi pod zvijezdama, kulinarske radionice i ukusna hrana - ima li išta bolje? Na desetodnevnom festivalu u zagrebačkom parku Zrinjevcu posjetitelji će, od 8. do 17. rujna, guštati na filmskom pikniku pod zvijezdama. Na velikom platnu prikazivat će se filmovi poput "Oluja na tanjuru" i "Babettina gozba", a na dekicama posloženima po travi uživat će se u delicijama zagrebačkih restorana koji pripremaju burgere od goveđih obraza, janjeće ražnjiće, punjene paprrike, zapečene štrukle, pileće empanade, janježe mazalice, pohanog piceka... Osim finih zalogaja, moći će se uživati u gin-toniku, rakiji i vinu, a svakog popodneva gastro radionice vodit će poznati gastronomi - Priska Thuring, Veljko Barbieri, Marin Medak, Mladen Rožanić...

Zagreb Burger Festival

Omiljeni zagrebački, splitski, pulski i dubrovački burger barovi u kućicama na Trgu Josipa Jurja Strossmayera od 14. do 24. rujna pripremat će svoje delicije, i to ne samo mesne, već i one riblje i vegetarijanske. Osim burgera, u zagrebačkom će se parku moći pojesti i odresci te kušati domaće craft pivo i koktele. U "Spice & Health Districtu" mogu se pronaći zanimljivi svjetski začini dok se u "Sweet zoni" jedu sladoledi i pije desertno vino. Uživanje u slanim i slatkim delicijama popraćeno je zvukovima funk, soul, swing, jazz i hip-hop glazbe.

Svijet na tanjuru

Facebook/Svijet na tanjuru

Facebook/Svijet na tanjuru

Na trećem po redu festivalu svjetske kuhinje moći će se uživati u delicijama iz Koreje, Kube, Meksika, Ukrajine, Indije... Pa se tako svi željni drugačijih okusa, umjesto na aerodrom, trebaju uputiti na zagrebački Europski trg do 10. rujna. Na gastro putovanje oko svijeta možete krenuti već s prvim kušanjem libanonskog motabalua, ruskog chebureka ili venecuelanske arepe, a osim toga posjetitelji festivala mogu se okušati u južnoameričkim plesovima ili japanskim borilačkim vještinama.

Split Food Festival

Edin Tuzlak / PR

Stari Hajdukov plac 1. i 2. rujna postaje lokacija na kojoj se može kušati odlična ulična hrana. Tamo se, naime, održava Split Food Festival i to dva dana od podneva do ponoći. Na gastro manifestaciji moći će se guštati u velikom Ham Steaku od čak 700 grama, Tzatziki janjetini, burgeru s plavim sirom, nizozemskim palačinkama te pilećim fajitama. Također, u suradnji s nutricionisticom Oljom Martinić osmišljena su posebna jela poput anti-age gulasha - telećeg gulaša s varenikom i palentom te anti-age smoothie za dame s ekstraktom ljekovitog bilja.

Linker
17. travanj 2024 03:37