Getty Images
BOGATA PONUDA

25 filmova koji se moraju naći na vašem popisu ovog ljeta

Ljeto i kino idu ruku pod ruku, a u iduća tri mjeseca nas očekuju poprilično zanimljivi uratci i priče, od kojih se mnoge s nestrpljenjem iščekuje.

Ljetna sezona u kinima bit će definitivno zanimljiva: gledat ćemo filmove o superherojima, horore zbog kojih nećemo oka sklopiti, animirane filmove koji nisu samo za djecu, ali i komedije koje će biti pravi odabir za izlazak s ekipom. U trenucima kada su vrućine preteške, kino će biti odredište za bijeg, a ponuda je ove sezone stvarno bogata. Pa, krenimo redom...

Wonder Woman

Za dva tjedna u domaća kina stiže film "Wonder Woman", jedan od rijetkih filmova o superjunacima koji je posvećen ženskom liku. U glavnoj ulozi ponovno se našla glumica Gal Gadot, koja je Wonder Woman utjelovila i u filmu "Batman vs. Superman", ali ovog puta pratimo njezine napore da zaustavi masivni sukob, tijekom čega će otkriti svoju najveću snagu i svoju sudbinu.

It Comes at Night

Nagrađivani filmaš Trey Edward Shults donosi psihološki horor o čovjeku (Joel Edgerton) koji shvati da je zlo koje je zavladalo svijetom samo uvod u užase koji se kriju u njegovoj kući. On se s obitelji zatvara u kuću, ali sve će biti dovedeno u pitanje kad do njihovog doma dođe obitelj koja očajnički traži sklonište. Unatoč najboljim namjerama obje obitelji, paranoja i nepovjerenje čine svoje...

The Mummy

Iako izgleda kao još jedna "nemoguća misija" Toma Cruisea, ovog puta radi se o novom nastavku kultnog filma "Mumija". Film je režirao Alex Kurtzman, a u glavnim ulogama su Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Russell Crowe i Jake Johnson.

All Eyez on Me

Biografski film o kultnom reperu Tupacu Shakuru, koji je ubijen 1996. u dobi od 25 godina, u kina stiže sredinom lipnja. Njegove obožavatelje očekuje "neispričana priča" koju je režirao Benny Boom, a u kojem glume Lauren Cohan, Kat Graham te Jamal Woolard kao Notorious B.I.G., dok je Tupaca utjelovio Demetrius Shipp Jr.

Cars 3

U trećem filmu iz popularne franšize se glavni lik, trkaći automobil Lightning McQueen, nađe u problemu jer je njegov novi protivnik Jackson Storm, novi automobil koji je brži od njega.

Rough Night

U lipnju stiže ženska verzija hita "Mamurluk" sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi. S komedijom u kojoj djevojačka večer pođe po krivu možemo računati na specifičan humor s obzirom na to da film režira Lucia Aniello, najpoznatija po serijalu "Broad City".

The Book of Henry

Redatelj Colin Trevorrow je između velikih projekata kao što su Jurassic World i Star Wars, ponudio i jednu ljudsku priču u kojoj su u središtu samohrana majka (Naomi Watts) i njezin sin genijalac (Jaeden Lieberher) koji osmisli plan kako pomoći djevojčici koja živi u kući do njihove.

Transformers: The Last Knight

Novi nastavak popularne franšize bavi se poviješću Transformera. Film i ovog puta režira Michael Bay, a glavne uloge imaju Mark Wahlberg, Isabela Moner, Anthony Hopkins i Josh Duhamel.

The Big Sick

U iščekivanoj komediji "The Big Sick" glavne uloge igraju Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter i Ray Romano. Film je utemeljen na priči o ljubavi između glumca Kumaila Nanjianija i njegove supruge Emily V. Gordon. Komičar Kumail, rođen u Pakistanu, zaljubi se u studenticu Emily, a ono što su oni mislili da će biti prolazna avantura počinje se razvijati u ozbiljnu vezu te se susreću s kulturološkim razlikama, prvenstveno zbog njegovih vrlo tradicionalnih roditelja. I dok se on bori sa svojom obitelji i njihovim očekivanjima, Emily zbog misteriozne bolesti završi u bolnici te Kumail mora cijelu krizu prolaziti s njezinim roditeljima, koje nikada nije upoznao.

Baby Driver

Redatelj Edgar Wright uzeo je koncept spota koji je 2003. godine režirao za bend Mint Royale i njega proširio u dugometražni film koji mnogi najavljuju kao jedan od najboljih filmova o automobilima. Film prati vozača (Ansel Elgort) koji stalno sluša glazbu zbog nesreće iz djetinjstva, a čiji je zadatak voziti skupinu kriminalaca i omogućiti im da pobjegnu policiji. Film obećava odličan soundtrack i akcijske scene, ali donosi i odličnu glumačku postavu u kojoj su Kevin, Spacey, Jamie Foxx, Lily James i Jon Hamm.

Okja

Film "Okja" stiže direktno na Netflix, a radi se o prvom uratku južnokorejskoj redatelja Bonga Joon-hoa nakon filma "Snowpiercer" iz 2013. godine. Priča prati djevojčicu čija najbolja prijateljica - misteriozno, ogromno stvorenje imena Okja, je ugrožena od strane nepoznate, velike multinacionalne korporacije. Glavne uloge u filmu tumače Tilda Swinton, Seohyun An, Jake Gyllenhaal i Paul Dano.

Despicable Me 3

Franšiza "Despicable Me" već je ušla u legendu animiranog filma. Prva dva filma osvojile su gledatelje svih uzrasta, a ništa manje se ne očekuje niti od trećeg. Glumac Steve Carell koji je svojim glasom oživio Grua u novome će filmu imati dvostruku ulogu zahvaljujući nenadanoj pojavi Drewa, davno izgubljenog identičnog brata blizanca glavnog lika. Ovaj nastavak bavit će se bratskim suparništvom, dok će glavni negativac biti Balthazar Bratt kojem će glas posuditi glumac Trey Parker.

The Beguiled

Ovog ljeta gledat ćemo remake filma iz 1971. godine. Redateljica Sofia Coppola je u napetom trileru okupila poznate holivudske glumce: Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning i Colina Farrella, a radnja filma se odvija u vrijeme Građanskog rata u školi za djevojčice.

Spider-Man: Homecoming

Novi Marvelov film o čovjeku-pauku dobio je svoj drugi trailer za koji su se mnogi pobunili da otkriva previše. Ako volite znati čim manje prije nego odete u kino, preporučujemo da ovaj preskočite. Glavnu ulogu igra Tom Holland, a u nabrijanom akcijskom filmu glume i Michael Keaton kao Spider-Manov neprijatelj Vulture te Robert Downey Jr. kao Iron Man. Film u kina stiže u srpnju.

The House

U glavnim ulogama u komediji "The House" našli su se Amy Poehler i Will Ferrell kao roditelji koji su potpuno zaboravili da bi trebali štedjeti za kćerin fakultet pa kao "brzo" rješenje pokreću casino s prijateljem. Njihov plan je, naravno, jednako loš kao i dotadašnje financijsko planiranje, a zabava je zagarantirana.

The Exception

Ova ratna drama smještena je u razdoblje Drugog svjetskog rata. Film "The Exception" donosi priču nacista Stefana Brandta, kojeg glumi Jai Courtney, a koji pokušava utvrditi je li nizozemski otpor infiltrirao špijuna u dom njemačkog cara Wilhelma u Nizozemskoj na početku Drugog svjetskog rata. Tijekom istrage osvoji ga mlada Židovka iz Nizozemske po imenu Mieke de Jong, koju glumi Lily James, najpoznatija po ulozi u serijalu "Downton Abbey".

A Ghost Story

Oskarovac Casey Affleck vraća se u drami "A Ghost Story" u kojoj glumi preminulog muškarca koji se vraća kao duh i luta kućom koju je dijelio sa suprugom Rooney Marom. Kritičari koji su ga imali prilike gledati na Sundance festivalu najavili su da gledatelje očekuje pravo emocionalno putovanje

War for the Planet of the Apes

Stiže treći film iz znanstveno-fantastične franšize "Planet majmuna", redatelja Matta Reevesa. U glavnim ulogama ćemo gledati Woodyija Harrelsona, Judy Greer, Andyija Serkisa i Stevea Zahna. U ovom nastavku su Caesar (Andy Serkis) i njegovi majmuni prisiljeni su na smrtonosni sukob s ljudskom vojskom koju predvodi nemilosrdni Pukovnik (Woody Harrelson).

Dunkirk

Drugi trailer za iščekivani film Christophera Nolana, koji u domaća kina dolazi 20. srpnja, napokon je stigao. Njegov novi filmski uradak vjerno prikazuje događaje tijekom bitke kod Dunkirka u Drugom svjetskom ratu. Prati evakuaciju savezničkih vojnika koji su bili opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine kada je spašeno više od 300 tisuća vojnika. Film "Dunkirk" prvi je redateljski pothvat proslavljenog Nolana nakon filma "Interstellar", a glavne uloge tumače Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh i oskarovac Mark Rylance te Harry Styles, bivši član benda One Direction kojem je to prva filmska uloga.

My Cousin Rachel

Fokus filma je na mladom Englezu koji priprema podlu osvetu svojoj misterioznoj rođakinji, koju je utjelovila oskarovka Rachel Weisz, smatrajući je odgovornom za smrt njegovog staratelja. Stvari se zakompliciraju kada on padne pod utjecaj njezinog šarma. Film je adaptacija romana engleske autorice Daphne Du Maurier, a radi se o već trećoj ekranizaciji književnog djela.

Valerian and the City of a Thousand Planets

Objavljen je još jedan trailer filma "Valerian and the City of a Thousand Planets" redatelja Luca Bessona koji je nastao prema istoimenom revolucionarnom grafičkom romanu. U glavnim ulogama su Dane DeHaan kao Valerian te Cara Delevingne kao njegova partnerica Laureline, a osim njih u filmu glume i Clive Owen te pjevačica Rihanna.

Atomic Blonde

Novi lik južnoafričke glumice Charlize Theron mnogi uspoređuju s popularnim akcijskim likovima kao što su James Bond i John Wick. Lorraine Broughton je jednako nemilosrdna kao i oni, a odlazi u Berlin za vrijeme Hladnog rata, netom prije rušenja Berlinskog zida, kako bi uništila špijunsku organizaciju. Mora se udružiti s njemačkim agentom kojeg glumi James McAvoy, dok su John Goodman i Toby Jones njezini nadređeni.

The Dark Tower

Osim filma "Ono", koji stiže u listopadu ove godine, još jedna priča proslavljenog autora Stephena Kinga stiže u kina. Kolovoz je rezerviran za književni serijal "Kula tmine" koji režira Nikolaj Arcel, najpoznatiji po filmu "A Royal Affair", a u glavnim ulogama se pojavljuju Idris Elba te Matthew McConaughey.

The Hitman's Bodyguard

Akcijska komedija u kojoj Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson glume zaštitara i profesionalnog ubojicu. Naime, najbolji zaštitar na svijetu dobije novog klijenta, plaćenog ubojicu koji mora svjedočiti na Međunarodnom sudu pravde, a on se mora pobrinuti da do tada ostane živ.

Tulip Fever

Povijesna romantična priča o dvoje mladih koji su spremni na sve kako bi izgradili zajednički život. Film je adaptacija istoimenog romana američke spisateljice Deborah Moggach, a u glavnim ulogama pojavit će se Christoph Waltz, Dane DeHaan te oskarovka Alicia Vikander.

Linker
23. travanj 2024 13:47