Instagram
JANA SIENNA I MILA AMELIE

23 godine nakon Ljupke Gojić Mikić, zvijezde novog spota Urbana&4 su njezine kćeri

Prije 23 godine je u spotu za pjesmu "Astronaut", prvome samostalne karijere, glavna zvijezda bila Ljupka Gojić Mikić, a danas su se na tom mjestu našle njezine kćeri - Jana Sienna i Mila Amelie.

Novu pjesmu "Iskra", Urban&4 snimili su gotovo posve uživo u studiju, a s obzirom na to da je nastala doma, uz akustičnu gitaru, odlučili su da žele zadržati taj kućni duh i glazbenu priču benda samo nasloniti na njezine temelje.

- Za mene je Iskra, u nekom prenesenom smislu, simbol našeg zaloga za budućnost - objasnio je Damir Urban, a tekst nove pjesme prava je poezija, kako objašnjava glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija.

- Moj prijatelj Urban pjeva poeziju. Svoju poeziju. Savršen ritam riječi, misli i pojmova, kojima opisuje život, stapa se sa nekom gotovo nebeskom muzikom, koja dolazi iz njegove žestoke utrobe, iz njegove sveljudske boli, iz njegova čudovitog bivstva - govori Šerbedžija, a stihovi Iskre prate i spot na kojem su zajedno radili Damir i njegova supruga Milica Czerny Urban, koja potpisuje i fotografiju te montažu.

Vizual Tomislav Torjanac

- Želeći napraviti spot koji će što bolje pratiti pjesmu, ali koji ju istovremeno neće opteretiti, razmišljali smo o mnogim opcijama i došli do zaključka da bi, zbog same teme i na neki vrlo općenit način, smisla teksta, bilo idealno da djeca preuzmu glavu ulogu. Istog trenutka smo se sjetili Jane Sienne i Mile Amelie Mikić. Nije ta ideja došla bez neke smislene veze - naime, prije 23 godine, u prvom spotu Damirove solo karijere, onome za pjesmu Astronaut, a i na samom početku svoje karijere, nastupila je Ljupka Gojić Mikić. Kako smo i tijekom svih godina i dalje u kontaktu, odlučili smo je zamoliti, a naravno i ostatak njezine obitelji, da pita djevojčice bi li željele biti u našem spotu. Tako se, na jedan poseban način, zatvorio krug, ali i nastavila priča - točno tamo gdje treba, na djeci, na onima koji jesu budućnost - opisala je Milica Czerny Urban.

Prije pune 23 godine, zvijezda Urbanovog spota bila je Ljupka Gojić Mikić.

Linker
10. travanj 2024 04:13