Zodijak i financije

Od štedljivih Bikova do rastrošnih Blizanaca: Što horoskopski znak govori o vašem odnosu prema novcu?

Živite od plaće do plaće, ne vodite evidenciju o troškovima ili brojite svaku kunu kako ne biste slučajno potrošili na nešto što vam ne treba? Možda ste jednostavno takvi. Evo što kaže horoskop.

Bilo da vjerujete u horoskop ili ne, uvijek je zabavno pročitati kako se određeni horoskopski znak snalazi u raznim situacijama. Ako ništa drugo, horoskop je odlična tema za pokretanje razgovora jer se nerijetko zauzmu strane - dok su na jednoj zagovarači zodijaka, drugi ga smatraju šarlatanstvom. A većina nas voli dobru diskusiju, zar ne?

Uglavnom, u vašem horoskopskom znaku sigurno možete pronaći bar nekoliko karakteristika vas kao osobe, a jedna od najzanimljivijih tema, u nekim društvima i tabu, jest novac. Ako ste na kraju mjeseca 'tanki' s novcem, a ne znate kamo je sav otišao, možda je krivac upravo vaš znak.

Drugim riječima, možda tek trebate osvijestiti vaš odnos prema novcu, a horoskop vam u tome može pomoći. Tko zna, možda vas potakne na vođenje evidencije o troškovima!

Dakle, što vaš horoskopski znak govori o vašem stilu upravljanja novcem?

image
Ovnovi ne čekaju, oni riskiraju i tako dolaze do uspjeha.
UNSPLASH

Ovan

Ovnovi su pokretači zbivanja, činitelji - vole ulagati u sebe, pokretati biznise, ali i riskirati te uživati ​​u isprobavanju novih načina zarade. Kako su neovisnog duha, preferiraju poduzetnički pristup kako bi se popeli na profesionalnoj ljestvici. Nestrpljivi po prirodi, Ovnovi se osjećaju sputano u društvu onih koji nisu spremni na rizike kao oni. Njima vlada Mars, imaju mnogo energije i brzo djeluju ako im date savjet. Zbog svih ovih karakteristika, Ovnovi su odlični prodavači.

Bik

Tvrdoglavost Bikova je legendarna, ali ona je, kada je riječ o novcu, više njihova vrlina nego mana. Iako vole luksuzni život, poznati 'rogonje' su veliki štedljivci. Jako dobro znaju kako uštedjeti, potrošiti i stvoriti novac. Mirni, strpljivi i usmjereni na sigurnost, Bikovi razumiju svijet ulaganja te imaju postupan pristup životu pa neće paničariti pri kupnji ili prodaji tijekom kolebanja tržišta. Radije će spiskati veliki novac na jednu kvalitetu stvar, nego kupiti sto nekvalitetnih.

Blizanci

Blizanci su poznati ovisnici o promjenama i imaju mnogo različitih interesa, što znači da često rasipaju novac na puno ideja i ljudi. Ulaganje u dionice ih privlači, ali predugo razmišljaju što da naprave pa im prilike bježe ispred nosa. Najviše troše na knjige, putovanja, prijevoz, tečajeve i hobije jer su znanje, oštroumnost i elokventnost njihove najsnažnije osobine koje treba njegovati. Najsretniji su kad se ne trebaju brinuti o financijama, već kad čini netko umjesto njih.

image
Rakovi se najbolje osjećaju kod kuće pa zato vole ulagati u svoj životni prostor.
UNSPLASH

Rak

Rak se, baš kao i Bik, voli osjećati sigurno u svemu što radi. Kako je vođen emocijama, često mu se događa da ga nedostatak novca opterećuje. No, kada ga ima onda troši i na ono što mu ne treba, da bi sljedeće sekunde razbijao glavu kako će preživjeti do sljedeće plaće. Rakovi najviše troše na hranu, svoju obitelj, dom i sitne zadovoljštine; jako ih privlače sniženja i popusti, a shopping je za njih svojevrsna terapija. Ipak, trebali bi razmisliti o dodatnim načinima za zaradu ili pametnim ulaganjima kako bi u starim danima mogli dostojanstveno živjeti.

Lav

Novac i bogatstvo su dio Lavljeg identiteta te im prilažu veliku pažnju. Lavovima vlada Sunce pa oni vole sjati, davati i stvarati energiju te se tako čine fantastičnim poslovnim ljudima. Oni su mentori i stvaratelji koji vole savjetovati ​​ljude i dijeliti svoje bogatstvo i iskustvo s drugima. Lav voli i razumije kako do obilja, no više voli kvalitetu od kvantitete, bilo da je riječ o odjeći, nakitu, automobilima, putovanjima ili nečem drugom.

Djevica

Štedljive i pametne, Djevice ne srljaju u trošenje niti ne poznaju koncept impulzivne kupovine. O svemu što radi prvo razmišljaju naširoko i nadugačko kako se slučajno ne bi zeznule. Kada si zacrtaju da određenu svotu novca trebaju potrošiti na nešto, toga se i drže. Djevice često brinu o svemu te zbog toga vole imati kontrolu nad svojim životom, uključujući i kako troše novac. No, nerijetko propuštaju širu sliku i ne žele riskirati jer svoj novac drže tamo gdje ga mogu vidjeti i znati da je siguran.

image
Vagama nikada nije teško uložiti u neku stvar koja im uljepšava svakodnevicu.
UNSPLASH

Vaga

Venera vlada dvama znakovima - Bikom i Vagom. Međutim, Vaga je zračni znak i manje se bavi materijalnim svijetom, a više idejama, šarmom i estetikom. Zato troše novac na odjeću, kozmetičke predmete i na ljude koje vole te će, baš poput Blizanaca, naći nekog tko im može voditi evidenciju troškova, pogotovo ako imaju svoj biznis. Nije im teško uložiti novac u umjetnost, kulturu, obrazovanje, skupe parfeme i sitnice za dom jer im one život i životni prostor ipak čine ljepšim.

Škorpion

Škorpion je majstor za detalje i kontrolu, znak koji razumije financijske ritmove i moć bogatstva. Škorpion zna u što vrijedi ulagati i imaju urođenu moć poticanja drugih da ulažu u njih. Ne troše uzalud, ali vole si priuštiti stvari koje ima trebaju da bi postigli neki cilj. Obitelj i dragi ljudi im mnogo znače te će više potrošiti na njih nego na sebe, što znači da nisu nimalo škrti. Ipak, vole znati koliko imaju u novčaniku pa će prije trošenja i ulaganja u nešto dobro procijeniti isplati li im se.

Strijelac

Strijelac je najsretniji i najoptimističniji znak zodijaka, ali i prirodni kockar - oni vjeruju da će im život pružiti mnogo i zato troše na sve što žele, kad god to žele. Vole putovanja, knjige, tečajeve, suvenire, kao i poklanjati drugima 'šakom i kapom'. No, brzo bi mogli ostati praznog novčanika ako ne shvate da novac ne pada s neba, već da ga treba zaraditi. Ipak, njihov urođeni optimizam uvijek će ih na kraju izvući iz financijskih neprilika.

Jarac

Jarci su vrhunski profesionalci kada je riječ o financijama jer su na njega stalno usredotočeni. Radišni su odmalena, vole novac i pronalaze načine kako ga zgrnuti još više. Druže se s ambicioznim ljudima koji im mogu prenijeti znanje koje onda pametno iskorištavaju na putu do bogatstva. Baš kao i Lavovi vole skupe i luksuzne stvari te se vole njima hvaliti kako bi poboljšali svoj status u društvu. No, ispod sve te materijalističke fasade je želja da osiguraju svoju obitelj kako bi mogla mirno živjeti.

image
Vodenjaci obožavaju trošiti novac na putovanja!
UNSPLASH

Vodenjak

Vodenjaci su, poput ostalih zračnih znakova, daleko manje praktični, a više ih zanimaju ideje, inovacije i novi načini upravljanja financijama. Često ulažu u dionice, bave se kripto valutama jer vole gledati kako količina njihovog novca raste. No, tu je i njihova druga strana - vole pomagati drugima i poticati male poduzetnike pa će uložiti nešto novca u njihove projekte. Osim toga, troše novac na neobične hobije, putovanja i tehnologiju kako bi bili ukorak s novitetima. Ono na što se neće tako brzo odlučiti jest kupnja kuće jer to za njega znači teret i dugove. A oni prije svega cijene svoju slobodu.

Ribe

Posljednji znak Zodijaka krije umjetnike, glazbenike i kreativce. Ribe obično ne doživljavamo kao one koji imaju veliku financijsku mudrost, ali ne treba zanemariti njihove talente i sposobnost ostvarivanja snova. Iako im često nedostaje konzistentnosti, Ribe mogu daleko dogurati ako se samo malo više potrude i ne odustaju na pojavu prve zapreke. Materijalni svijet Ribama ne znači mnogo te vjeruju da će im svemir uvijek omogućiti ono što trebaju. Hoće, ali ne bez njihovog truda i napora.

Linker
19. travanj 2024 09:17