Clay Enos
Film o superjunakinji

Ženske snage: 'Wonder Woman' obara rekorde

Prvi samostalni film DC-jeve superjunakinje Wonder Woman je pokorio svjetske kino blagajne, a medijske stupce puni glavna glumica Gal Gadot koja je pokazala da je prava superjunakinja snimajući akcijske scene u petom mjesecu trudnoće.

Film redateljice Patty Jenkins je pokorio svjetske i domaće kino blagajne te ga je samo u Hrvatskoj u prvom vikendu otvaranja pogledalo više od 10 tisuća gledatelja. Film je oborio rekord kao najuspješniji uradak koji je režirala žena nakon što je u prvom vikendu samo u SAD-u zaradio više od 100 milijuna dolara. "Wonder Woman" je s trona skinula hit film "Fifty Shades of Grey" koji je režirala Sam Taylor-Johnson, a koji je držao rekord sa zaradom od 85 milijuna dolara. U prvom vikendu je nadmašio i slične filmove o superherojima kao što su "Doctor Strange" i prvi "Iron Man", "Thor" te "Captain America".

PR Blitz

U glavnoj ulozi prvog samostalnog filma o superjunakinji našla se izraelska glumica Gal Gadot koja je pokazala da je prava "Wonder Woman" kada je neke od scena snimala u petom mjesecu trudnoće, a uloga joj je bila prava inspiracija.

- Diana se razlikuje od većine superjunaka iz stripova već samo svojim spolom, ali ja smatram kako je njezin pristup pravdi čini uistinu jedinstvenom. Ne samo da želi osloboditi svijet od zla tako što će savladati sile zla, već ohrabruje i muškarce i žene da postanu bolje osobe, i to čini kroz ljubav, nadu i milost - izjavila je Gadot.

PR Blitz

Patty Jenkins režirala je film prema scenariju Allana Heinberga, priču su osmislili Zack Snyder, Allan Heinberg i Jason Fuchs prema DC-jevim likovima. Wonder Woman je stvorio William Moulton Marston, a film su producirali Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder i Richard Suckle, dok su Stephen Jones, Geoff Johns, Jon Berg, Wesley Coller i Rebecca Steel Roven izvršni producenti.

PR Blitz

Linker
24. travanj 2024 06:55