BOJAN ZIBAR
Stiže još atraktivnih nastupa

Vraća se dodjela nagrada Top.HR, ovoga puta u znaku žena hrvatske diskografije

Uskoro ćemo doznati imena izvođača koje je javnost najviše slušala u protekloj godini, a najnovije izdanje će biti posvećeno značajnim glazbenicama koje su ostavile trag u domaćoj glazbenoj industriji.

Dodjela nagrada Top.HR Music otkrit će glazbena imena koja su bila omiljena hrvatskoj javnosti 2021. godine. Riječ je o trećoj dodjeli jedinstvene nagrade u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a na kojoj se dodjeljuju priznanja domaćim i stranim glazbenicima, a ove godine se nagrada opet vraća među publiku, što će biti popraćeno spektakularnim nastupima izvođača.

"I ove godine zajednički nazivnik je glazba koja nas povezuje sve ovo vrijeme. Top.HR Music Awards kruna je godini iza nas koja je za glazbenike bila izrazito kreativna. Glazba, vrhunski glazbenici, sjajne izvedbe uživo, najslušanija imena i dame koje su svojim pjesmama postale i ostale soundtrack naših života samo su dio iznenađenja koje pripremamo za publiku. Presretna sam što imam priliku, zahvaljujući povjerenju HDU-a i RTL-a, raditi, stvarati i graditi ovu glazbenu priču. Jedva čekam da vam pokažemo sve što vrijedno i timski pripremamo. Bit će divno", poručuje Ana Radišić, autorica projekta te ujedno i voditeljica same dodjele.

image

Ana Radišić je autorica projekta i voditeljica same dodjele.

BOJAN ZIBAR

Ovogodišnja dodjela nagrada će, osim najuspješnijim priznanjima u protekloj godini, biti posvećena i damama koje su kroz svoje djelovanje obilježile domaću diskografsku scenu proteklih godina. Hrvatska diskografska udruga cijelu je prošlu godinu posvetila glazbenicama, autoricama, izvođačicama i ženama iz diskografije koje su ostavile traga u hrvatskoj glazbenoj industriji, a povodom Nacionalnog dana albuma koji je održan u listopadu prošle godine objavljena je i knjiga 73 priče o albumima - Žene u glazbi, stihu i interpretaciji.

Neke od dama čija su se imena našla u knjizi nastupit će i na dodjeli Top.HR Music Awardsa pa će tako publika moći uživati u glazbenim hitovima Tereze Kesovije, Alke Vuice, Vanne, Meritas i Mije Dimšić, dok će instrumentalno biti izvedeni najveći hitovi koje je napisala Vjekoslava Huljić. Njihovi nastupi, baš kao i nastupi još izvođača koji će biti nagrađeni za proteklu godinu, a čija imena ostaju tajna do same dodjele, će pokazati koliko je bogata i raznolika domaća diskografska scena.

image

Ovogodišnja dodjela nagrada će, osim najuspješnijim priznanjima u protekloj godini, biti posvećena i damama koje su kroz svoje djelovanje obilježile domaću diskografsku scenu.

BOJAN ZIBAR

"Veselimo se ovogodišnjoj dodjeli nagrada Top.HR Music Awards i povratku glazbenika onom mjestu kojem i pripadaju - pozornici! Pored najuspješnijih glazbenika koji će dobiti ovu prestižnu nagradu u obliku statuice Rogaške, posebno nam je zadovoljstvo što će nam se na samoj dodjeli pridružiti i neke od naših najuspješnijih autorica i glazbenica, a kojima je Hrvatska diskografska udruga posvetila cijelu prošlu godinu kroz izdavanje ove knjige te kroz ostale brojne projekte", rekla je Maja Vidmar Klarić ispred Hrvatske diskografske udruge

image

Hrvatska diskografska udruga cijelu je prošlu godinu posvetila glazbenicama i ostalim ženama iz ove industrije.

BOJAN ZIBAR

Čitajte i: U Torino putuje Mia Dimšić! Uvjerljiva pobjednica Dore 2022. rasplakala se od sreće

Ovogodišnje nagrade dodijelit će se u kategoriji najprodavanijeg domaćeg i stranog albuma, kao i za pjesmu godine, grupu, najboljeg ženskog, muškog i novog izvođača.

Nagrade se dodjeljuju prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Imena dobitnika će se otkriti 7. ožujka, kada ćemo na svojim malim ekranima moći vidjeti i atraktivne nastupe.

Linker
30. lipanj 2022 09:56