TREĆA OBLJETNICA

Uskoro će Vela Luka proslaviti legendarnog Olivera pjesmom! Gibonni, Tedi Spalato i Ante Gelo pripremaju koncertni spektakl

Na generalnoj probi dan prije koncerta ‘Trag u beskraju‘ u čast pokojnog glazbenika na pozornici u Vela Luci pojavili su se Gibonni, Marko Tolja, Tedi Spalato, Klapa Ošjak i Ante Gelo. U prvim redovima spektakl će pratiti i udovica Vesna Dragojević s obitelji.

Tri ljeta prošla su od smrti jednog od najvećih hrvatskih glazbenika Olivera Dragojevića. Proletjelo je, zar ne? Kako je kroz godine ljude svakodnevno ujedinjavao u svojim pjesmama, isto je nastavio i nakon smrti. U njegovu obožavanu Vela Luku na Korčuli već danima pristižu hrvatska glazbena imena - Gibonni, Marko Tolja, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Mia Dimšić, a sve kako bi večeras, na treću obljetnicu njegove smrti, obilježili bogatu glazbenu ostavštinu neprežanjenog Olivera.

image
Marko Tolja i Gibonni.
ANTE CIZMIC/CROPIX

Uoči koncerta "Trag u bekraju", održavaju se tonske probe u Vela Luci, u kojoj je najradije provodio svoje slobodne dane. Za sve koji nisu pošli put Korčule, koncert će od 22 sata prenositi Hrvatska radiotelevizija na svom Drugom programu.

"Glazbenika koji je obilježio generacije i mlađih i starijih, uz ono svima zajedničko - jednostavno, svi smo voljeli Olivera, njegove pjesme, kao i njegovu toplinu i emocije koje su izvirile iz njegovih interpretacija. Na ovom ćemo koncertu imati priliku čuti najljepše Oliverove pjesme poput nezaobilazne Cesarice, Galeba, Traga u beskraju, Kad mi dođeš ti...", stoji u HRT-ovoj najavi koncerta. Za glazbenu pratnju poznatim glazbenicima pobrinut će se Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski, a voditelj programa bit će Duško Ćurlić.

Oliverovi 'dani' na otoku

Odlična uvertira u tjedan u kojem se slavi pokojni glazbenik bila je već u ponedjeljak kad su glazbenici Marko Tolja, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Mia Dimšić i Ante Gelo na trajektu za Korčulu tijekom plovidbe izvodili njegove pjesme.

image
Tedi Spalato i Marko Tolja
ANTE CIZMIC/CROPIX
image
Gibonni
ANTE CIZMIC/CROPIX

U slavlju su im se pridružili i ostali putnici. Predsjednik Zoran Milanović također je u Korčuli, a u društvu gradonačelnice Nike Silić Maroević i predsjednice Gradskog vijeća Marije Šegedin obići će obnovljeni Gradski muzej Korčula, no nije poznato hoće li biti i na koncertu.

image
Ante Gelo
ANTE CIZMIC/CROPIX

Oliveru u čast održat će se koncert i drugi dan, a te večeri nastupit će mlade glazbene zvijezde koje su gledatelji upoznali u HRT-ovim emisijama poput "A strane" i "Voicea", a nastupit će i naša ovogodišnja predstavnica na Euroviziji, Albina Grčić.

Čitajte i: Vesna Dragojević: Svaki put kad odem na Oliverov grob, srce mi se iznova slomi'

Glazbeno događanje iz publike će pratiti i obitelj pokojnog glazbenika, trojica sinova sa suprugama i djecom, te Oliverova udovica Vesna Dragojević, za koju su ovi dani posebno emotivni.

image
Pozornica u Vela Luci.
ANTE CIZMIC/CROPIX

"Trudim se biti dobro, iako bih najradije plakala. Večerašnji koncert za ništa ne bih propustila jer znam koliko bi Olivera usrećio. Glazba mu je bila sve, uz nas i more – sjetno nam je kazala Vesna Dragojević, koju smo uhvatili pred njoj najteži trenutak ovih dana. I nakon tri godine, odlazak na Oliver grob, neopisivo je, kaže, boli", rekla je Vesna za Gloriju. I ovo ljeto, kaže, provodi u njihovoj voljenoj Vela Luci. Stigla je u lipnju, a tamo će ostati još mjesec dana.

Čitajte i: Velu Luku mala, ne zaboravi! Oliverovo mjesto i ove će mu godine prirediti spektakularni koncert

Linker
20. travanj 2024 09:33