GORAN SEBELIC/CROPIX
neprežaljeni đole

Trajno sjećanje na Balaševića: Panonski mornar dobiva muzej u svom gradu

Novosadski kantautor Đorđe Balašević dobit će muzej u svom gradu, i to na opće oduševljenje fanova u cijeloj regiji.

Novosadski kantautor Đorđe Balašević dobit će muzej u svom gradu, i to na opće oduševljenje fanova u cijeloj regiji.

Novi spomen-muzej na 500 kvadratnih metara koji se planira Urbanističkim planom Univerzitetskog parka u Novom Sadu bit će posvećen kantautoru Đorđu Balaševiću, a imat će i kutak za fanove koji se i danas, mjesecima nakon njegove smrti, broje u desecima tisuća.

Direktor JP "Urbanizam" Dušan Miladinović istaknuo je da će se muzej nalaziti u blizini keja i Dunava, koje je omiljeni Balašević opjevao u svojim pjesmama.

Ispovijest Olivere Balašević! Prošla su tri i pol mjeseca od odlaska voljenog Đoleta: ‘Ostali smo četverac bez kormilara‘

Muzej će imati galerijski prostor, multimedijalnu salu, memorijalnu salu, kao i tehničke i ostale prostorije. Zasad nema informacija kada bi mogla započeti izgradnja muzeja, no prema prijedlogu urbanista, prije izgradnje bi se trebao raspisati arhitektonski natječaj za to zdanje.

Smrt Panonskog mornara u dobi od 67 godina, 19. veljače ove godine bez riječi je ostavila obožavatelje, a prvenstveno obitelj, suprugu Oliveru s kojom je bio punih 40 godina, kćeri Jovanu i Jelenu te sina Aleksa.

image
Olivera i Đorđe Balašević
TEA CIMAS/CROPIX

„Nas dvoje nikada nismo prestali biti jedno. Tako smo odgojeni, naučeni smo da naš emotivni doživljaj držimo u sebi, da ga nosimo sa sobom. Sve je to kompleksno, ali to je sada tako. Borim se, moram. Tu su moja djeca, moje dvije unuke, Simona i Petra. Đole je u svim našim uspomenama i sjećanjima, a u svakom njihovom dijelu su naše priče i naš smijeh. Vrlo sam ponosna na svoju djecu, na njihovo držanje i izdržavanje. Način na koji se oni, s ogromnim razumijevanjem za mene, nose s našim gubitkom ohrabrujuće je i poticajno” kazala je Olivera ljetos u prvom intervjuu za koji je skupila snage, a kako bi promovirala knjigu „Planeta dvorište”.

Zaprosio ju je preko telefona, na svadbu stigao u trapericama, a posljednja želja bila mu je da joj čuje glas

Linker
26. travanj 2024 01:12