‘Oni 2‘

Tisja Kljaković Braić najavila novu knjigu: Omiljeni bračni par ‘prikupio‘ dovoljno šaljivih momenata za nastavak

Akademska slikarica i spisateljica razveselila je brojne prijatelje i obožavatelje najavom da će njena knjiga karikatura, ujedno i jedna od najprodavanijih knjiga u zemlji, uskoro dobiti svoj nastavak.

Kada je nešto dobro, zašto ne napraviti nastavak? Tako je splitska umjetnica Tisja Kljaković Braić upravo objavila da je za ovu jesen spremila drugi nastavak svoje uspješne knjige karikatura, nazvala ju je "Oni 2".

"U novoj knjizi nalaze se nove karikature. Za razliku od prve knjige ova ima i tekstove koje sam napisala, a nadovezuju se na karikature", kazala je Tisja za Gloriju.hr. Još jedno iznenađenje koje čeka čitatelje nove knjige je i predgovor poznatog splitskog glazbenika Vojka V. Slikarica i spisateljica nazvala je repera s prijedlogom da napiše predgovor, što je on objeručke prihvatio.

“Dugo sam mislila da s umjetnošću nema zezancije. I danas mi kažu: ‘Dobro to što se zezaš, ali one tvoje ozbiljne slike su ipak umjetnost.’ Ali nije tako. Karikature su ravnopravne. Mi kao da obezvređujemo osmijeh. Više cijenimo ljude koji ga nemaju. Ljude s kamenim licima. I kaže se: ‘On je ozbiljan čovik!’ U onim šarenim rubrikama na dnu portala uvik bude neki tekst o osmijehu koji produžava život, napisan samo da malo popuni rubriku. A ja mislim da je to udarna vijest”, kazala je Tisja Kljaković Braić uz najavu izdanja nove knjige. Nova knjiga "Oni 2" u prodaji će se pojaviti u rujnu, a trenutno se mogu naručiti u pretprodaji.

Čitajte i: Splićanka Tisja Kljaković Braić napravila insajderski vodič za svoj grad: ‘Hvali splitske plaže, drž‘ se breljanskih‘

Čitajte i: Tisja Kljaković rodila djevojčicu, suprug im doma pripremio nezaboravno iznenađenje

'Oni' kao oda ljubavi

Tisja je u posljednjih godinu dana unatoč imala pune ruke posla, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Uoči prošlog Božića akademska slikarica i suprug Igor dobili su drugu kći Nastju. Par ima i kći Issu. Knjigu "Oni" Tisja je posvetila upravo suprugu Igoru, a prilikom izlaska opisala ju je kao ljubavnu knjigu, koja će uskoro dobiti i svoj drugi nastavak.

"Oni su stalno u svađi, ali se vole. Jako se vole, što je normalno. To je zapravo ljubavna knjiga. Zapravo su Oni tema i na slikama. Oni su izašli iz slika. Primijetit ćete uvik su dva para na slikama, u karikaturama žive neke druge živote. Jedno je poezija, a drugo je stvarni život. Te komercijalne slike koje sam radila za prodaju uvik su imale dozu duhovitosti u sebi. Bio je jedan mali okidač, napravila san crtež i objavila ga: Ona Njemu češe leđa, a on joj daje uputstva di će - gori, doli, livo, desno - i onda se to zakotrljalo. Tako su nastali Oni", kazala je Tisja te dodala da obožava bračni život i život uopće.

Linker
25. travanj 2024 08:59