Foto: HAVC
"Goran"

Svjetska premijera novog filma Nevija Marasovića u Montrealu

Svjetska premijera novog filma Nevija Marasovića Goran održat će se na 20. Međunarodnom filmskom festivalu Fantasia u Montrealu, gdje će biti prikazana još tri domaća kratkometražna naslova.

Radnja Gorana smještena je u Gorski kotar. Naslovni junak je taksist koji brine za svoju slijepu ženu Linu, no ljudi oko njega kroje mu život po vlastitim idejama i time dovode u pitanje njegovu jednostavnost i bezbrižnost.

Scenarij potpisuje Gjermund Gisvold, kameruDamir Kudin, montažu Marko Ferković, glazbu Alen i Nenad Sinkauz, oblikovanje zvuka Damir Rončević, dok je za produkciju bio zadužen Danijel Pek. U filmu glume Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Bojan Navojec, Filip Križan i Iva Krajnc. Gorana na festivalu u Kanadi predstavlja međunarodna sales kompanija Wide Management, a u programu festivala bit će prikazan 2. i 3. kolovoza.

Uz Gorana, na festivalu se prikazuju i hrvatski kratkometražni filmovi. Riječ je o naslovima Skriveni talent Mirana Miošića, Crvenkapica, još jedna Ane Horvat te manjinskoj hrvatskoj koprodukciji Koyaa – Cvijet Kolje Sakside.

Fantasia Film Festival, koji se u Montrealu održava od 14. srpnja do 3. kolovoza, pozicionirao se kao najveća i najutjecajnija manifestacija posvećena žanrovskom filmu u Sjevernoj Americi, ali i kao jedan od najpopularnijih filmskih festivala u zemlji. Na prošlogodišnjem izdanju, festival je posjetilo više od 100.000 gledatelja, a prikazano je preko 400 filmova. Festival donosi velik broj filmskih ostvarenja koja variraju od snažnih osobnih priča i vizija do komercijalnih ostvarenja za široku publiku. Ostale detalje potražite na službenoj stranici festivala.

Linker
19. travanj 2024 02:57