ISPRED TELEVIZORA

Što gledati u siječnju? Odabrali smo najuzbudljivije filmove i serije koje dolaze na Netflix

Znate za onaj osjećaj kada želite pogledati dobar film ili TV seriju, pa sjednete ispred televizora, pokrenete Netflix, krenete tražiti, pa tražite, tražite, tražite... i nakon 45 minuta zaključite da ništa nije vrijedno vaše pažnje? Kako se to ne bi prečesto događalo, Netflix za siječanj priprema niz intrigantnih noviteta, a mi smo probrali najzanimljivije.

Rebelde
5. 1.
Sve je počelo 2002. s argentinskom tinejdžerskom telenovelom „Rebelde Way”, koja je bila uzor za veliki meksički hit „Rebelde” iz 2004., koji je pak inspirirao autore američke hit serije „Tračerica”, nastale 2007. Sada Netflix vraća sve na početak s novom španjolskom verzijom „Rebelde”. Priča je, zapravo prilično ista - grupa privilegiranih tinejdžera u međunarodnom internatu Elite Way School (ili, skraćeno, EWS) u borbi za uspjeh upušta se u niz prijateljstava, ljubavnih veza, podmetanja i sukoba. U priču su ubačene i brojne pjesme, ipak je glavna nagrada svima pobjeda na školskom glazbenom natjecanju, ali i nekoliko cameo uloga originalnih zvijezda.


Cheer
12. 1.
Ako ste kojim slučajem propustili pogledati prvu sezonu Emmyjem nagrađene dokumentarne serije „Cheer”, brzo se uhvatite daljinskog, jer uskoro dolazi i druga sezona. Serija je privukla brojne gledatelje uzbudljivim portretom ekipe Bulldogs Cheer, „cheerleading” skupine s teksaškog koledža Navarro, i njihovog uspona do državnog prvenstva. Druga sezona se nastavlja na originalnu priču, pa prikazuje kako se članovi skupine nose s novostečenom slavom, ali ujedno donosi i novi element prikazujući uspon njihovih najžešćih rivala iz koledža Trinity Valley. Ako kojim slučajem ne možete pronaći prvu sezonu, obavezno prebacite svoje sučelje na engleski jezik, jer se „Cheer”, kao i niz drugih naslova, ne prikazuje onima koji su odabrali hrvatsko sučelje.


Novinarka
13. 1.
Mislite da je Japan savršeno uređeno društvo u kojem su svi posvećeni redu, radu i stezi? U filmu „Novinar” iz 2019., redatelj Michihito Fuji pokazao je da ni u Japanu nisu imuni na političke spletke i korupciju te je zaslužio čak tri nacionalne filmske nagrade (za najbolji film, glumca i glumicu), ali i poziv Netflixa da svoju priču pretvori u seriju. Konačni proizvod je ovdje s glumicom Ryokom Yonekurom u ulozi odvažne novinarke koja razotkriva mračne strane japanskog društva.


Kuća
14. 1.
Crtić koji je najbolje gledati kada djeca odu spavati. Crnohumorna trodijelna animirana serija prikazuje tri priče koje se u različitim vremenima i s različitim ljudima događaju u istoj kući. Redatelji su Emma de Swaef & Marc James Roels, Niki Lindroth von Bahr i Paloma Baeza, a glumačku ekipu koja posuđuje glasove predvode Helena Bonham Carter, Jarvis Cocker, Dizzee Rascal i Mia Goth.


Ozark
21. 1.
Oproštajna, četvrta sezona sjajne serije „Ozark” bit će podijeljena na dva dijela od kojih će svaki imati sedam epizoda. Prvi dio na Netflix dolazi krajem siječnja, kada će gledatelji i imati priliku vidjeti kako će se rasplesti priča o obitelji iz Chicaga koja bježeći od jednog kriminalca upada u cijeli kriminalni svijet u planinskom dijelu Missourija. Jason Bateman, Laura Linney i Julia Garner predvode glumačku ekipu.


Biste li radije gledali seriju o životu ponajboljeg svjetskog nogometaša ili njegove djevojke? Odluka je na vama jer Netflix pruža oboje.

Neymar: Savršeni kaos
25. 1.

„Neymar: Savršeni kaos” trodijelna je serija o životu brazilske zvijezde Neymara da Silve Santosa Júniora, koja će u detalje opisati njegov uspon iz brazilskog Santosa preko španjolske Barcelone do francuskog PSG-a. Serija je producirana uz Neymarovu suradnju, pa ne očekujte previše tračeva i snimki iz njegovog, navodno razularenog, noćnog života.


Soy Georgina
27. 1.

Georgina Rodriguez nije Neymarova životna družica, ali je ljubav Cristiana Ronalda, još popularnijeg, uspješnijeg i boljeg nogometaša. Što se sve događa dok on trenira i igra utakmice, bit će otkriveno u dokumentarnoj seriji „Soy Georgina”, koja obećaje pokazati „emotivni i dubinski portret žene iza naslovnica, fotografija i bombastičnih naslova”.


Žena u kući prekoputa djevojke na prozoru
28. 1.
Dugotrajna je holivudska tradicija ismijavanja vlastitih trijumfa, pa je bilo samo vrijeme kada će netko na ironijski zub uzeti uspješni val psiholoških trilera sa ženama u glavnim ulogama. Čast je pripala glumici Kristen Bell, koja je glavna junakinja u crnohumornoj satiri što na zabavan način postavlja ista pitanja kao i originali koje ismijava: tko, što, kada, gdje i, k vragu, kako.



OSTALI ZANIMLJIVI NASLOVI

Besramno
13. 1.
Još jedna adaptacija romana kraljice ljubića Nore Roberts, priča je o spisateljici (Alyssa Milano) koja se spetlja s detektivom (Sam Page) koji pokušava otkriti tko je ubio njezinu sestru.



Riverdance
14. 1.
Crtić o avanturi irskog dječaka i španjolske djevojčice mogao bi zaintrigirati djecu, ali i podsjetiti vas na devedeset i ludilo koje su po cijelom svijetu izazvali irska glazba i ples.



Prste sebi
19. 1.
Treća sezona napaljenog zbiljokaza za koji svi tvrde da ga ne gledaju, ali nekako uvijek završi na listi najgledanijih.



Domaća ekipa
28. 1.
Od komedije o uspješnom treneru američkog nogometa, koji nakon osvajanja Super Bowla bude suspendiran, pa se osramoćen vraća u rodni grad te postaje trener osnovnoškolske ekipe.

Linker
19. travanj 2024 21:50