Franjo Matković
Nominacije za nagradu

Sara Renar nominirana za prestižnu europsku glazbenu nagradu

Hvaljeni album "Tišina" kantautorice Sare Renar dobio je još jedno veliko priznanje - nominiran je za prestižnu nagradu IMPALA, koja se dodjeljuje najboljem europskom nezavisnom albumu godine.

O kakvom je uspjehu riječ potvrđuje i podatak da je uz Saru ove godine u konkurenciji i slavni Radiohead, a neki od dosadašnjih dobitnika nagrade su Adele, Arctic Monkeys, The xx i Mogwai. Diskografska kuća Menart hrvatski je zastupnik europskih nezavisnih izdavača koji dodjeljuju nagradu, a portal Muzika.hr, kao partner za izbor Impala hrvatskog kandidata za album godine 2016. nominirala je album "Tišina". Kvalitetu "Tišine" prepoznala je i struka - album je nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategorijama "Album godine" i "Najbolji album alternativne i klupske glazbe" - a mjesto je pronašao i na gotovo svim relevantnim listama najboljih albuma 2016. godine.

Aleksandar Dragaš za Jutarnji list te portali Muzika.hr i Ravno do dna svrstali su ga među najbolje albume, a mjesto je našao i na top 10 ljestvici koju je Hrvoje Horvat sastavio za Večernji list. Album dobitnice Porina uvršten je i među 30 albuma koji su obilježili 2016. godinu po izboru regionalnog portala Balkanrock. Na veliki intervju sa Sarom Renar koji je dala za Gloria.hr podsjetite se ovdje.

Linker
19. travanj 2024 22:14