PRESS
sve u bijelom

Šalje poruku ljubavi i nade: Ana Rucner novom pjesmom najavljuje dugoočekivani album

‘Bijeli anđeo‘ šalje poruku ljubavi i nade te je uvertira u novi album poznate violončelistice, a inspiriran melodijama Balkana.

Nova pjesma „Bijeli anđeo“ i uvertira albuma „Classic Balkan“, donosi novu epohu i poglavlje u glazbenoj karijeri poznate violončelistice Ane Rucner. Posljednje četiri godine „kuhala“ se ova glazbena priča, a po prvi put Ana Rucner ima autorske pjesme, koje je za nju pripremio Zlatko TimotićZlaja.

Tako je u suradnji s glazbenim producentom Zlatkom Timotićem – Zlajom nastala i pjesma „Bijeli anđeo“, u vokalnoj i instrumentalnoj izvedbi Ane Rucner.

Pjesma je snimana na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, za potrebe stranog tržišta. Prati ju jednostavan i minimalistički spot nastao pod redateljskom palicom Danijela Majcena, Marka Grubišića i Tomislava Matea Klarića, a za vizualni identitet Ane Rucner pobrinuo se njezin dugogodišnji stilist i prijatelj, Ivan Friščić.

image

ana rucner

PRESS

Kako i sam naziv pjesme navodi, u spotu dominira bijela boja jer cilj je da pažnja bude usmjerena na divan zvuk violončela i snažan vokal prožet emocijom. Cijela priča smisleno je zaokružena te šalje poruku ljubavi i nade, koje su sada potrebne više nego ikada.

Čitajte i: Gloria vas vodi na koncert Skunk Anansie! Britanske rock legende vraćaju se u Zagreb spremniji nego ikad

Pjesma najavljuje i dugoočekivani album pod nazivom „Classic Balkan“, u kojem se isprepliću prepoznatljive makedonske, turske i romske melodije te romantične balade, a kroz svaku pjesmu vodi nas klasično sviranje violončela. Album je svojevrsna oda sentimentu i muzičkom izričaju balkanskog podneblja.

image

ana rucner

PRESS

Da je album zaista primjer muzičke virtuoznosti, dokaz je i vješto poigravanje s različitim glazbenim mjerama, što do izražaja dolazi u 11/8 – inskom izvođenju pjesme "Oro Rucner". Posebno mjesto na albumu zauzima pjesma „Esma“, posvećena i inspirirana čuvenom Esmom Redžepovom.

Publika s nestrpljenjem očekuje novi album uvijek originalne Ane Rucner, a dotad uživajte u pjesmi "Bijeli Anđeo".

Linker
08. lipanj 2022 15:57