knjiga

Roman o Paulini P. dobio je već sedmi nastavak, a vječna inspiracija autorici su upravo njezine kćeri

‘Priče s plaže Pauline P.‘ nova je knjiga spisateljice Sanje Polak u kojoj opisuje ljetovanje nakon završetka petog razreda osnovne škole.

Brojne generacije klinaca mogu se pohvaliti da su pročitale baš sve romane o Paulini P., ali ne i kćeri Sanje Polak - autorice priča o toj dječjoj literarnoj junakinji.

- Za neka izdanja bile su premale, a ostala su jednostavno prerasle - kaže Sanja Polak, inače učiteljica u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, koja je nedavno objavila sedmi nastavak, ‘Priče s plaže Pauline P.’.

image
Sanja Polak s kćerima.
MATKO STANKOVIĆ

Čitajte i: Glumica Marija Sekelez ne miruje čak ni u mirovini: Ženska posveta slavnoj pjesnikinji njezin je novi projekt

Za prvu knjigu ‘Dnevnik Pauline P.’ (objavljenu 2000.) nadahnula ju je starija kći Paulina, danas 29-godišnja profesorica kroatistike, a i dvije godine mlađa Petra, diplomirana psihologinja, u djetinjstvu je dobila svoj roman - ‘Petrica pričalica’.

Cure su Sanji, kako kaže, bile samo inspiracija, od njih je ‘posudila’ i imena za svoje junakinje, ali narativ je plod njezine mašte.

U sedmoj knjizi autorica opisuje ljetovanje Pauline P. nakon završetka petog razreda osnovne škole i razmišljanja o svemu što vidi, osjeti i doživi na velikoj plaži u Vodicama.

Linker
17. travanj 2024 18:20